Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Granatäpple

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Sedan urminnes tider har granatäpplet varit en symbolisk frukt för hälsa, fruktsamhet och evigt liv. Det är en väldigt näringsrik frukt som innehåller generöst med antioxidanter och då främst av sorterna polyfenoler och flavonoider. 

Granatäpple som livsmedel

Kort om granatäpple

Granatäpple (Punica granatum) är en frukt som växer på träd som kan bli upp till 8 meter höga och som blommar från maj till oktober. De röda blommorna utvecklas senare till granatäpplen. Frukten tillhörde tidigare en egen botanisk familj, men enligt senare forskning har den placerats i familjen fackelblomsväxter. Granatäpplet har använts av människan som livsmedel och medicinalväxt sedan mycket långt tillbaka. Faktum är att frukten tidigt kom att bli en symbol för hälsa, fruktsamhet och evigt liv. Än idag används granatäpple som läkeväxt i flera kulturer för att stödja hälsan vid en rad åkommor.

Näringsinnehållet av granatäpple

Frukten är väldigt näringsrik och tillhör topplistan av livsmedel som innehåller skyddande antioxidanter, och då speciellt av sorterna polyfenoler och flavonoider. Antioxidanternas funktion i kroppen är bland annat att skydda cellerna mot de skador som fria radikaler kan orsaka. Förutom flavonoider och polyfenoler innehåller frukten även växtöstrogener som genistein, samt ellaginsyra och tanniner där punicalagin har intresserat forskarvärlden. Vidare innehåller granatäpple fibrer och en långa rad vitaminer och mineraler som inkluderar en betydande mängd C-vitamin, karoten, kalium och vitamin B6.

Granatäpple som livsmedel

Frukten har ett hårt gult eller rött skal. Inuti finns flera rum med 500–800 frön omgivna av ett saftigt rött hölje. Granatäpplekärnornas starka röda färg indikerar dess rika innehåll av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Ät dom som de är, använd i matlagning eller tillsätt i smoothies. Man kan även använda sig av torkade granatäpplekärnor som finns både som hela kärnor och som malt till ett fint pulver.

 

Exempel på hälsokostprodukter med granatäpple:

 

Fler produkter med granatäpple hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close