Kryddig Rödbetsboost

by Mikaela Bjerring on 3 april, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Frukt-Grönt, Hälsokost, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Livsmedel, Recept, Superfoods, Träningskost, Vegansk kost

Rödbetan smakar bäst när den balanseras upp med friska och kryddiga smaker, så här följer ett recept på en kryddig rödbetsboost. Perfekt som en energigivande hälsodryck under dagen, eller att inta ett par timmar innan träning för ökad prestation, uthållighet och återhämtning.

Mixa ihop följande:

Kort om rödbetan

Rödbetans vackra färg, söta och jordiga smak gör den till en populär rotfrukt. Den är dessutom sprängfylld med värdefull näring. Det rika innehållet av fibrer, folat, c-vitamin, kalium, järn och andra viktiga vitaminer och mineraler, gör den till ett fantastiskt livsmedel. Den generösa mängden antioxidanter bidrar till immunsystemets normala funktion. Innehållet av järn och folat spelar en betydande roll för normal blodbildning och för celldelningsprocessen. Rödbetan innehåller även många näringsämnen som har förmågan att öka cellernas syreupptag och rena blodet. Det röda färgämnet i rödbetan, betacyanin är en fytokemikalie som är växters naturliga skydd mot bakterier, virus, svamp och insektsangrepp. Lika skyddande effekt verkar betacyanin ha på människans celler. Eftersom rödbetan är ett basiskt livsmedel bidrar det dessutom till att upprätthålla en bra syra-basbalans. Förutom den fantastiska rödbetan så innehåller den här drinken de antiinflammatoriska örterna ingefära och gurkmeja som även dom bidrar till många hälsosamma egenskaper.

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Lena april 4, 2018 kl. 08:55

Läcker bild! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring april 4, 2018 kl. 09:41

Tack! 🙂

Svara

3 Katrine april 12, 2018 kl. 20:29

Riktigt fin bild, och rödbetor som är så gott.

Svara

4 Mikaela Bjerring april 12, 2018 kl. 20:39

Tack och ja visst är det gott och så nyttigt. 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: