– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Äppelpaj är en klassisk sötsak som alltid är lika uppskattad. Här följer ett recept för en glutenfri variant som även är fri från vitt socker. Den är dessutom väldigt enkel att göra och inte minst supergod.

Glutenfri äppelpaj med smuldeg

Att göra glutenfri smuldeg

Allt fler väljer bort gluten i kosten av olika anledningar, inte minst jag själv. När man börjar baka glutenfritt kan det upplevas krångligt i början, eftersom glutenfria mjölsorter beter sig annorlunda. Det är inte svårare, men helt klart en omställning.

Att göra glutenfri smuldeg är dock inte svårt eftersom den faktiskt ska vara smulig. I det här receptet har jag använt mig av glutenfria havregryn, riven kokos, mandelmjöl och hackade valnötter.

När det kommer till fettet har jag använt kokosolja. Istället för vitt socker kan man till exempel använda yaconsirap, kokossirap eller fibersirap som samtliga har lägre GI-värde och lägre fruktoshalt än vitt socker. 

Den här smuldegen går väldigt snabbt att blanda ihop och samma smuldeg kan man såklart även använda till andra smulpajer. Detta receptet är för ungefär 4-6 portioner. Man kan göra pajen i mindre individuella formar eller en större, det väljer man själv.

Glutenfri smulpaj med äpplen

Ingredienser för glutenfri äppelpaj (4-6 portioner):

Äppelfyllning:

Smuldeg:

Glutenfri äppelpaj recept

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Kärna ur och skala äpplena och skär dom i tunna skivor.
  3. Tillsätt kanel, kardemumma, ingefära och sötningen till äppelskivorna och blanda om.
  4. Lägg ut äppelskivorna i botten av en ugnsfast pajform som du smort in med lite kokosolja.
  5. Ta en skål och blanda ihop alla ingredienser för smuldegen. Använd händerna för att krama ihop degen och se till att ingredienserna blandas väl.
  6. Strö över degen över äppelfyllningen i ett jämnt lager.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills äppelskivorna är mjuka och degen har fått en fin gyllene färg.
  8. Servera med till exempel vispad havregrädde eller kokosgrädde gärna smaksatt med lite vaniljpulver och lime.
Glutenfri paj med äpplen

 

Relaterade inlägg:

 

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

8 Kommentarer

  1. Åsa

    Tack för alla underbara tips du delar med dig av. <3

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack för uppskattningen. 🙂 <3

  2. Elli

    Mums älskar äppelpaj. Ser så god ut! 🙂

    Svara
  3. Annelie

    Så gott med äppelpaj ju. 🙂 <3

    Svara
  4. Emma

    Vilken god kombination 🙂 Måste göras i helgen!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill göra den. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...