Manukahonungens fördelar för hälsan

by Mikaela Bjerring on 14 juni, 2012 · 4 comments

in Alternativ medicin, Blogg, Hudproblem, Kost, Örtmedicin, Sjukdomar - Symtom, Superfoods

Manukahonung kommer från Nya Zeelands avlägsna, föroreningsfria skogar och är känd för sin unika smak och fantastiska hälsofördelar. Manukahonungen är ett naturligt livsmedel som det talas mycket om världen runt. Den har helt unika antibakteriella egenskaper tack vare ett högt naturligt innehåll av metylglyoxal (MGO).

Manukahonung och dess antibiotiska egenskaper

De helande egenskaperna av honung är väl kända, men Manukahonung är något extra. Denna honung anses vara en ”superfood”, ett effektiv antiseptiskt medel och en populär alternativbehandling för alla typer av infektioner inklusive magsår, sår, infektioner och olika typer av hudproblem m.m.

Manukahonung vid olika hudproblem

Manukahonung har visat sig väldigt effektiv vid akne. Honungen absorberar även fukt vilket påskyndar läkning och förhindrar ärrbildning. Kliniska studier har visat att de antibakteriella egenskaperna i Manukahonung är så kraftfull att den kan framgångsrikt ta itu med MRSA och Staph infektioner. Honungen har även visats sig effektiv vid andra hudproblem så som eksem, psoriasis, dermatit och används för att motverka rynkor.

Det aktiva ämnet UMF i Manukahonung

Aktiv Manukahonung från NZ. 100%. UMF Certifiered enlight UMF regler innehåller det antibakteriella ämnet UMF, vilket har förmågan att ta död på över 80 olika bakteriestammar. UMF har inte påträffats någon annanstans eller i någon annan honung än i just Manukahonung. Om du vill ha antibakteriell Manukahonung, ska du dock vara uppmärksam på att styrkan av UMF är tydligt deklarerad på burken. UMF märkning garanterar att Manukahonungen innehåller en viss mängd aktiv antibakteriell substans.

Det är viktigt att notera att UMF utgör ett helt kvalitetssystem. Licensierade tillverkare som väljer att använda sig av UMF-märkning måste också uppfylla följande kriterier:

  • De skall ha namnet UMF tydligt angivet på framsidans etikett.
  • Honungen förpackas och märkas i Nya Zeeland.
  • Den skall vara från ett Nya Zeeländskt företag med licens att använda namnet UMF.
  • Den skall ha licenstagarens namn på framsidans etikett.

Vad är MGO?

Klassificeringssystemet MGO sköts av ett enda företag från Nya Zeeland. MGO är en akronym för metylglyoxal som ansvarar för en del av Manukahonungens aktivitet. MGO är aktivt mot vissa typer av bakterier, men inte andra. MGO är en enskild komponent i Manukahonung och tester har visat att den inte är ensam orsak till Manukahonungens antibakteriella aktivitet.

Här hittar du  Manukahonung från NZ. 100%. UMF Certifiered enlight UMF regler

Användning:

Ta en struken tesked (5-10 g) 15-20 minuter innan maten, 2-3 gånger per dag. Du kan även ta en extra tesked under eftermiddagen, som ett energitillskott. Honungen kan med fördel även användas direkt på huden.


 KÄLLOR & REFERENSERhttp://www.comvita.com/ingredients/about-manukahoney.html


»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Miriam juli 3, 2012 kl. 21:15

Jag har hört om Manukahonung och att det ska ha otroliga egenskaper. Nyfiken på att prova.

Svara

2 Ulla juli 3, 2012 kl. 21:20

Jag som ständigt åker på förkylningar och infektioner borde prova på denna Manukahonung. Jag använder ändå honung i mitt te, så ska prova Manukahonung nästa gång.

Svara

3 Fredrik K juli 3, 2012 kl. 21:28

Manukahonung låter intressant!

Svara

4 Anna W augusti 28, 2013 kl. 10:43

Manukahonung är dyr, men värt varenda krona! jag brukar göra en ansiktsmask av manukahonung och citron som jag låter ligga på ca 30 min. Huden känns underbar efteråt och strålar 🙂 Love it!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: