– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren och Kocken och Bodystore.com –

Snabbpicklad rödlök är verkligen ett riktigt gott tillbehör till mycket och något som jag själv gör väldigt ofta. Det tillför syra och en fräschhet som kan ta en maträtt till en helt ny nivå. Dessutom är det väldigt snabbt och enkelt att göra och kan ätas samma dag.

Snabbpicklad rödlök utan socker

Att snabbpickla rödlök

Att pickla är ett gammalt traditionellt sätt att förlänga hållbarheten på ett livsmedel. Dessutom kan ett picklat tillbehör verkligen förhöja smaken på en maträtt. Det ger en god syrlighet, kryddig smak och även sötma. Traditionellt så använder man socker i lagen, men rödlök går utmärkt att pickla utan socker om man vill. Själv tycker jag också att det blir mycket godare. Rödlök har redan en mild sötma som kommer fram mer när den picklas. Jag har även använt äppelcidervinäger istället för ättika som ger en lite rundare syra.

Picklad rödlök är som sagt gott till väldigt mycket. Perfekt tillbehör till grillat, wraps, tacos, sommarrullar, en matig sallad och mycket mer. Om du inte redan gjort det, så måste du prova!

Picklad rödlök utan socker

Ingredienser för snabbpicklad rödlök:

  • Rödlök

Smaksättning:

  • 1-2 lagerblad
  • 3-5 svartpepparkorn

Ingredienser för lagen:

Dubbla eller trippla mängden lag beroende på hur mycket rödlök du ska pickla.

Redskap:

  • Mandolin eller kniv
  • Glasburk med lufttätt lock

Så här gör du snabbpicklad rödlök:

  1. Skär rödlöken i tunna skivor. Det bästa är att använda en mandolin för att få skivorna riktigt jämna.
  2. Lägg lökskivorna i en väl rengjord glasburk med lufttätt lock och lägg i svartpepparkorn och lagerblad.
  3. Häll på vatten och äppelcidervinäger i lika mängd tills rödlöken är helt täckt och tillsätt salt. Slut burken med ett lufttätt lock och ställ in i kylskåpet.
  4. Den picklade rödlöken kan serveras samma dag, men behöver i alla fall 3 timmar för att utveckla smak. Den blir godast när den görs dagen innan och äts inom 3-4 dagar. 
Picklad rödlök utan socker

 

Relaterade inlägg:

 

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

8 Kommentarer

  1. Malin

    Åh, tack för tipset. Det ska jag definitivt göra. <3

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Roligt att du uppskattar tipset. 🙂

  2. Malin

    Åh, jag älskar picklad rödlök. Måste prova att göra egen. Tack för receptet. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja prova. Så enkelt att göra och så gott. 🙂

  3. Kattis

    Håller med! Såååå gott!

    Svara
  4. Bibbi

    En stor favorit! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...