Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren och Kocken och Bodystore.com –

Snabbpicklad rödlök är verkligen ett riktigt gott tillbehör till mycket och något som jag själv gör väldigt ofta. Det tillför syra och en fräschhet som kan ta en maträtt till en helt ny nivå. Dessutom är det väldigt snabbt och enkelt att göra och kan ätas samma dag.

Snabbpicklad rödlök utan socker

Att snabbpickla rödlök

Att pickla är ett gammalt traditionellt sätt att förlänga hållbarheten på ett livsmedel. Dessutom kan ett picklat tillbehör verkligen förhöja smaken på en maträtt. Det ger en god syrlighet, kryddig smak och även sötma. Traditionellt så använder man socker i lagen, men rödlök går utmärkt att pickla utan socker om man vill. Själv tycker jag också att det blir mycket godare. Rödlök har redan en mild sötma som kommer fram mer när den picklas. Jag har även använt äppelcidervinäger istället för ättika som ger en lite rundare syra.

Picklad rödlök är som sagt gott till väldigt mycket. Perfekt tillbehör till grillat, wraps, tacos, sommarrullar, en matig sallad och mycket mer. Om du inte redan gjort det, så måste du prova!

Picklad rödlök utan socker

Ingredienser för snabbpicklad rödlök:

  • Rödlök

Smaksättning:

  • 1-2 lagerblad
  • 3-5 svartpepparkorn

Ingredienser för lagen:

Dubbla eller trippla mängden lag beroende på hur mycket rödlök du ska pickla.

Redskap:

  • Mandolin eller kniv
  • Glasburk med lufttätt lock

Så här gör du snabbpicklad rödlök:

  1. Skär rödlöken i tunna skivor. Det bästa är att använda en mandolin för att få skivorna riktigt jämna.
  2. Lägg lökskivorna i en väl rengjord glasburk med lufttätt lock och lägg i svartpepparkorn och lagerblad.
  3. Häll på vatten och äppelcidervinäger i lika mängd tills rödlöken är helt täckt och tillsätt salt. Slut burken med ett lufttätt lock och ställ in i kylskåpet.
  4. Den picklade rödlöken kan serveras samma dag, men behöver i alla fall 3 timmar för att utveckla smak. Den blir godast när den görs dagen innan och äts inom 3-4 dagar. 
Picklad rödlök utan socker

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Malin

    Åh, tack för tipset. Det ska jag definitivt göra. <3

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Roligt att du uppskattar tipset. 🙂

  2. Malin

    Åh, jag älskar picklad rödlök. Måste prova att göra egen. Tack för receptet. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja prova. Så enkelt att göra och så gott. 🙂

  3. Kattis

    Håller med! Såååå gott!

    Svara
  4. Bibbi

    En stor favorit! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close