– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren och Kocken och Bodystore.com –
Snabbpicklad rödlök är verkligen ett riktigt gott tillbehör till mycket och något som jag själv gör väldigt ofta. Det tillför syra och en fräschhet som kan ta en maträtt till en helt ny nivå. Dessutom är det väldigt snabbt och enkelt att göra och kan ätas samma dag.
Att snabbpickla rödlök
Att pickla är ett gammalt traditionellt sätt att förlänga hållbarheten på ett livsmedel. Dessutom kan ett picklat tillbehör verkligen förhöja smaken på en maträtt. Det ger en god syrlighet, kryddig smak och även sötma. Traditionellt så använder man socker i lagen, men rödlök går utmärkt att pickla utan socker om man vill. Själv tycker jag också att det blir mycket godare. Rödlök har redan en mild sötma som kommer fram mer när den picklas. Jag har även använt äppelcidervinäger istället för ättika som ger en lite rundare syra.
Picklad rödlök är som sagt gott till väldigt mycket. Perfekt tillbehör till grillat, wraps, tacos, sommarrullar, en matig sallad och mycket mer. Om du inte redan gjort det, så måste du prova!
Ingredienser för snabbpicklad rödlök:
- Rödlök
Smaksättning:
- 1-2 lagerblad
- 3-5 svartpepparkorn
Ingredienser för lagen:
- 1 dl vatten
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1-2 krm oraffinerat havssalt
Dubbla eller trippla mängden lag beroende på hur mycket rödlök du ska pickla.
Redskap:
- Mandolin eller kniv
- Glasburk med lufttätt lock
Så här gör du snabbpicklad rödlök:
- Skär rödlöken i tunna skivor. Det bästa är att använda en mandolin för att få skivorna riktigt jämna.
- Lägg lökskivorna i en väl rengjord glasburk med lufttätt lock och lägg i svartpepparkorn och lagerblad.
- Häll på vatten och äppelcidervinäger i lika mängd tills rödlöken är helt täckt och tillsätt salt. Slut burken med ett lufttätt lock och ställ in i kylskåpet.
- Den picklade rödlöken kan serveras samma dag, men behöver i alla fall 3 timmar för att utveckla smak. Den blir godast när den görs dagen innan och äts inom 3-4 dagar.
Relaterade inlägg:
- Därför vill du äta antiinflammatorisk mat
- Betydelsen av matsmältningsenzymer
- Därför är bittra örter bra för magen
- Så påverkas din hjärna av tarmfloran
Åh, tack för tipset. Det ska jag definitivt göra. <3
Roligt att du uppskattar tipset. 🙂
Åh, jag älskar picklad rödlök. Måste prova att göra egen. Tack för receptet. 🙂
Ja prova. Så enkelt att göra och så gott. 🙂
Håller med! Såååå gott!
Visst är det! 🙂
En stor favorit! 🙂
Här med. 🙂