Questbar med hampaprotein

by Mikaela Bjerring on 25 februari, 2017 · 8 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Superfoods, Träningskost, Vegansk kost

En questbar är en proteinrik och fiberrik bar med ett lågt innehåll av kolhydrater. Här har jag använt mig av hampaprotein som ökar näringsvärdet ytterligare. Tack vare det rika näringsinnehållet passar questbaren utmärkt som måltidsersättning, mellanmål eller för att öka proteinintaget vid träning.


Fibersirap är den ingrediensen som ger questbaren den där härligt sega konsistensen. Medan smaken är väldigt lik vanlig sirap, skiljer sig innehållet rejält. Fibersirap innehåller endast 5% sockerarter och hela 70 % prebiotiska fibrer och kan ersätta vanlig sirap i de flesta recept när man vill öka fiberintaget och dra ner på sockret.

Hampaprotein valde jag att använda på grund av det rika näringsinnehållet. Om du är intresserad att läsa mer om fördelarna med hampaprotein så kan du göra det här. Följande recept är för 1 st questbar. Så det är bara att multiplicera ingredienserna beroende på hur många bars du vill göra.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Blanda hampaprotein, mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och hampafrön i en skål.
  2. Värm fibersirapen i en kastrull och när den börjar sjuda tar du av den från värmen.
  3. Tillsätt alla torra ingredienser som du redan blandat.
  4. Rör ihop allt till en deg. Mot slutet så kommer du behöva använda händerna för att verkligen arbeta ihop degen. Känns degen för torr så kan du tillsätta en skvätt vatten.
  5. När du fått ihop en bra deg så formar du bars och lägger dom på en tallrik klädd med bakplåtspapper.
  6. Ställ in dina bars i kylen och låt dom stelna i minst en timme innan du äter dom.

Fler recept hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Emma Ö februari 26, 2017 kl. 16:49

Det ska jag absolut testa att göra själv 🙂 Verkar ju hur lätt som helst.

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 26, 2017 kl. 20:58

Riktigt enkelt! 🙂

Svara

3 Lena februari 28, 2017 kl. 08:50

Ser riktigt gott ut. Hampafrön är så gott, brukar strö det över kvarg.

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 28, 2018 kl. 19:59

Visst är hampafrö gott. Använder det själv till mycket.

Svara

5 Camilla mars 22, 2018 kl. 17:44

Tack för receptet!

Svara

6 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:20

Varsågod!

Svara

7 Angelika mars 24, 2018 kl. 08:56

Det receptet ska jag testa!

Svara

8 Mikaela Bjerring mars 24, 2018 kl. 09:08

Trevligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: