Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Studier visar D-vitaminets betydelse för en frisk prostata

av | nov 23, 2016 | Blogg, Hälsa, Manlig hälsa, Sjukdomar - Symtom | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Allt mer forskning pekar mot att tillräckliga nivåer av D-vitamin skyddar mot en rad olika sjukdomar. Här följer några exempel på studier där man undersökt D-vitaminets betydelse för en frisk prostata.

Studier visar D-vitaminets betydelse för en frisk prostata

Studier om D-vitaminets betydelse för prostatan 

Vid en studie (1) mätte man D-vitaminnivåerna i blodet hos närmare 700 män som hade sin första prostatabiopsi på urologiska kliniker i Chicago. Hälften av männen var av euroamerikanskt härkomst, medan den andra hälften var av afroamerikansk härkomst.

I båda grupperna kunde man se att de med låga D-vitaminnivåer hade mer avancerade tumörer. Man kunde dessutom koppla den afroamerikanska gruppen med låga D-vitaminnivåer till en högre risk att utveckla prostatacancer. Män med mörk hud absorberar mindre ultraviolett ljus från solen än män med en ljusare hy, vilket gör att mindre D-vitamin bildas. Detta skulle även kunna betyda att de har en ökad risk för att utveckla prostatacancer. I själva verket är prostatacancer vanligare bland afroamerikanska män, och deras dödstal från sjukdomen är också högre. Enligt forskarna visar resultatet från studien att D-vitamin har en skyddande effekt mot prostatacancer och hämmar dess tillväxt.

I en annan studie (2) fick 37 patienter med prostatacancer tillskott av D-vitamin under 60 dagar. När man senare opererade och tumören granskades så såg man att cancerutvecklingen hade hämmats. Man såg även en minskning av tumörens storlek hos vissa patienter. Fler studier har visat liknande resultat (3) (4).

Allt mer forskning visar att D-vitaminbrist spelar en stor roll för utvecklingen av cancer och en rad andra sjukdomstillstånd. Brist kan därmed ställa till med allvarliga hälsoproblem. Eftersom solen är vår bästa källa för D-vitamin, måste vi på våra nordliga breddgrader se till att vi får i oss tillräckliga mängder genom kosten. Man kan även komplettera med ett kosttillskott vid behov.

Kosttillskott av D-vitamin

Som kosttillskott finns D-vitamin i olika former från olika källor. Här följer exempel på vilka alternativ som finns:

 

Fler tillskott av D-vitamin hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Vitamin D Deficiency Predicts Prostate Biopsy Outcomes – http://www.harvardprostateknowledge.org/low-vitamin-d-tied-aggressive-prostate-cancer 

(2) Studie: D-vitamin kan bromsa prostatacancer: http://cancer.se/prostatacancer/studie-d-vitamin-kan-bromsa-prostatacancer/

(3) Harvard Health publishing: http://www.harvardprostateknowledge.org/low-vitamin-d-tied-aggressive-prostate-cancer

(4) Vitamin D Deficiency Predicts Prostate Biopsy Outcomes: http://clincancerres.aacrjournals.org/content/20/9/2289.abstract

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close