Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Bitterämnen för bättre matsmältning

av | maj 31, 2013 | Blogg, Hälsokost, Kost, Kosttillskott, Mage - Tarm, Örtmedicin | 1 kommentar

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Shopping4net –

Bitterämnen består utav olika typer av substanser från växtriket som alla har en bitter smak. Dessa ämnen har en lång historisk bakgrund som ett allmänt stärkande medel och framför allt för att främja en välfungerande mage och matsmältning.

Bitterämnen för bättre matsmältning

Hur bidrar bitterämnen till bättre matsmältning?

Matsmältningsvätskorna (saliv, galla, bukspott och tarmsekret) bidrar till att bryta ner maten vi äter. Dessa vätskor är rika på matsmältningsenzymer. Att vi har tillräckligt av dessa enzymer är viktigt för att maten ska kunna brytas ner ordentligt. Bitterämnen stimulerar matsmältningsenzymerna, vilket på så sätt leder till bättre fungerande matsmältning.

Bitterstern – en tinktur med bittra örter

Bitterstern är baserat på ett örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Denna kvinna drev ett stort sjukhus och var känd som en spirituell och religiös begåvning av högt anseende. Under hennes livstid spred sig ryktet om hennes helande förmågor över stora delar av Europa. I Tyskland har den katolska befolkningen alltid betraktat Hildegard von Bingen som ett helgon. Hennes kunskaper om sjukdom, hälsa och naturens helande krafter har blivit känt som Hildegard-medicinen. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard utav en av Tysklands största producenter av biologisk medicin. Produkten har genom åren genererat många lovord, både från naturmedicinska och skolmedicinska håll.

Vad innehåller Bittestern?

Bitterstern består utav 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad bittertinktur. Dessa örter inkluderar bland annat kvanne, ingefära, mejram, rölleka, kummin, kanel, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som normaliserar vid gaser och gasbildning. Maskros som kan främja en normal mag- och leverfunktion är en annan ingrediens i Bitterstern.

Dosering enligt produktbeskrivning:

  • Dagligt tillskott: Som ett dagligt tillskott kan man inta 7-10 droppar i lite vatten i samband med måltid (före eller efter). Låt vätskan cirkulera lite i munnen innan du sväljer för att stimulera receptorerna på tungan som aktiverar matsmältningsreflexerna.
  • Akuta behov: 10-15 droppar outspätt i vatten var 10 minut tills bättring uppstår.
  • Vid matförgiftning: 7-20 droppar outspätt i vatten var 10 minut tills bättring uppstår.
  • När du reser: På resan kan det vara förnuftigt att ha med en flaska Bitterstern om man har lätt för att bli illamående. Vid resor till sydligare breddgrader kan Bitterstern vara till hjälp när man kommer i kontakt med andra bakteriekulturer som kan orsaka magsjuka.

 

Återförsäljare av Bitterstern hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

1 kommentar

  1. Nadja

    Min mage blir ofta uppsvälld efter måltider så då är detta kanske något för mig.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close