Bitterämnen för bättre matsmältning

by Mikaela Bjerring on 31 maj, 2013 · 1 comment

in Blogg, Kost, Kosttillskott, Örtmedicin

Bitterämnen består av olika typer av substanser från växtriket som alla har en bitter smak. Dessa ämnen har en lång historisk bakgrund som ett naturligt medel för välfungerande matsmältning.

Bitterstern - Bitterämnen för bättre matsmältning

Bitterstern – Bitterämnen för bättre matsmältning

Varför bidrar bitterämnen till bättre matsmältning?

Matsmältningsvätskorna (saliv, galla, bukspott och tarmsekret) bryter ned maten vi stoppar i oss. Dessa vätskor är rika på essentiella matsmältningsenzymer. Att vi har tillräckligt av dessa matsmältningsenzymer är viktigt för att maten ska kunna smältas ordentligt. Bitterämnen stimulerar matsmältningsenzymerna vilket leder till bättre fungerande matsmältning.

Bitterstern

Bitterstern består av 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad bittertinktur. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard av en av Tyskland största producenter av biologisk medicin. Produkten har genererat många lovord, både från naturmedicinska och skolmedicinska håll.

Bitterstern är baserat på ett örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Denna kvinna var känd som en spirituell och religös begåvning av högt anseende och drev ett stort sjukhus. Under hennes livstid spred sig ryktet om hennes helande förmågor över stora delar av Europa.
I Tyskland har den katolska befolkningen alltid betraktat Hildegard von Bingen som ett helgon. Hennes kunskaper om sjukdom, hälsa och naturens helande krafter har blivit känt som Hildegard-medicinen.

Vad innehåller Bittestern?

Bitterstern innehåller bland annat kvanne, ingefära, mejram, rölleka, kummin, kanel, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som normaliserar vid gaser och gasbildning. Maskros som kan bidra till en normal mag- och leverfunktion, är en annan ingrediens i Bitterstern.

Varför är bitterstern en alkohol-tinktur?

Genom att nyttja 59% alkohol vid extraheringen har man lyckats att binda det stora spektrat av verkningsämnen i råvarorna, framförallt de lätt flyktiga eteriska oljorna. Därigenom utnyttjas örternas fulla kraft.

Bitterstern kan minska sötsuget

När alla smaker finns med i ditt kostintag har det en balanserad effekt på hela fysiologin och därmed redcuceras begäret efter sötsaker. Enligt kinesisk medicin tillhör bitterämnen eldelementet i 5-elementscykeln och eldelementet när det söta jordelementet.

Vilken effekt har Bitterstern på syra/bas-balansen?

Bittestern bidrar till produktion av basiskt sekret, förbereder upptaget av basiska mineraler och deltar aktivt i separationen av sura salter och slaggprodukter från kroppens vävnader. Bitterstern bidrar därmed till en mer basisk miljö vilket är positivt för hälsan.

Hur mycket ska man ta?

Dagligt tillskot: Som ett dagligt tillskott kan alla gärna ta 7-10 droppar i lite vatten i samband med måltid (före eller efter). Låt det cirkulera lite i munnen innan du sväljer för att stimulera receptorerna på tungan som aktiverar matsmältningsreflexerna.

Akuta behov: 10-15 droppar outspätt var 10 minut tills bättring uppstår. Men det bästa är givetvis att förekomma och ta upptill 30 droppar outspätt före och efter måltid och sen var 10 minut.

När du reser: På resan kan det vara förnuftigt att ha med en flaska Bitterstern om man har lätt för att bli illamående. Vid resor till sydligare breddgrader kan Bitterstern vara till hjälp när man kommer i kontakt med andra bakteriekulturer.

Vid matförgiftning: 7-20 droppar utblandade i lite vatten, var tionde minut.

 

Bitterstern kan du köpa här

 

 

 KÄLLOR & REFERENSERSoma Nordic: http://somanordic.se/artiklar/intervju/intervju-med-dr-andreas-hammering

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Nadja juni 4, 2013 kl. 13:26

Min mage blir ofta uppsvälld efter måltider så då är detta kanske något för mig.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: