Bitterämnen för bättre matsmältning

by Mikaela Bjerring on 31 maj, 2013 · 1 comment

in Blogg, Hälsokost, Kost, Kosttillskott, Mage - Tarm, Örtmedicin

Bitterämnen består utav olika typer av substanser från växtriket som alla har en bitter smak. Dessa ämnen har en lång historisk bakgrund som ett naturligt medel för en välfungerande mage och matsmältning.

Bitterämnen för bättre matsmältning

Hur bidrar bitterämnen till bättre matsmältning?

Matsmältningsvätskorna (saliv, galla, bukspott och tarmsekret) bidrar till att bryta ner maten vi äter. Dessa vätskor är rika på matsmältningsenzymer. Att vi har tillräckligt av dessa enzymer är viktigt för att maten ska kunna smältas ordentligt. Bitterämnen stimulerar matsmältningsenzymerna, vilket på så sätt leder till bättre fungerande matsmältning.

Bitterstern – en tinktur med bittra örter

Bitterstern är baserat på ett örtrecept av Hildegard von Bingen (1098-1179). Denna kvinna var känd som en spirituell och religiös begåvning av högt anseende och drev ett stort sjukhus. Under hennes livstid spred sig ryktet om hennes helande förmågor över stora delar av Europa. I Tyskland har den katolska befolkningen alltid betraktat Hildegard von Bingen som ett helgon. Hennes kunskaper om sjukdom, hälsa och naturens helande krafter har blivit känt som Hildegard-medicinen. Bittertinkturen produceras enligt tysk läkemedelsstandard utav en av Tysklands största producenter av biologisk medicin. Produkten har genom åren genererat många lovord, både från naturmedicinska och skolmedicinska håll.

Vad innehåller Bittestern?

Bitterstern består utav 17 bittra och aromatiska örter, vilket gör den till en harmonisk och bredspekrad bittertinktur. Dessa örter inkluderar bland annat kvanne, ingefära, mejram, rölleka, kummin, kanel, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller även fänkål som normaliserar vid gaser och gasbildning. Maskros som kan bidra till en normal mag- och leverfunktion är en annan ingrediens i Bitterstern.

Dosering enligt produktbeskrivning:

  • Dagligt tillskott: Som ett dagligt tillskott kan alla gärna ta 7-10 droppar i lite vatten i samband med måltid (före eller efter). Låt vätskan cirkulera lite i munnen innan du sväljer för att stimulera receptorerna på tungan som aktiverar matsmältningsreflexerna.
  • Akuta behov: 10-15 droppar outspätt i vatten var 10 minut tills bättring uppstår.
  • Vid matförgiftning: 7-20 droppar outspätt i vatten var 10 minut tills bättring uppstår.
  • När du reser: På resan kan det vara förnuftigt att ha med en flaska Bitterstern om man har lätt för att bli illamående. Vid resor till sydligare breddgrader kan Bitterstern vara till hjälp när man kommer i kontakt med andra bakteriekulturer.

Återförsäljare av Bitterstern hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Nadja juni 4, 2013 kl. 13:26

Min mage blir ofta uppsvälld efter måltider så då är detta kanske något för mig.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: