Del 4 – Utmattningssyndrom och vägen tillbaka från utbrändhet

- I samarbete med Biocare VSYP AB -

by Mikaela Bjerring on 13 augusti, 2016 · 2 comments

in Blogg, Energibrist, Hälsa, Livsstilsförändringar, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom, Stress

Att bli utbränd, gå in i väggen, att tappa all energi och livslust är i dag något som drabbar många. Detta är del 4 av en artikelserie om utmattningssyndrom – hur det är att drabbas, vad som händer i kroppen vid utmattning, vilka kroppssignaler man ska vara uppmärksammad på och hur man kan hjälpa kroppen att återhämta sig. Du får även följa Margaretas historia och hur hon från sin utbrändhet hittade vägen tillbaka till balans, energi och livsglädje. Om du vill läsa artikelserien från början kan du göra det här.

Del 4. Utmattningssyndrom och vägen tillbaka från utbrändhet

Vägen tillbaka från utmattningssyndrom

Det tar tid att återhämta sig efter att kroppen drabbats av utmattning. Det vänder inte på en dag. Det tar många månader, för vissa även år. Kroppen är skapad för att kunna hantera situationer med akut stress och sedan återhämta sig igen. Men ju längre kroppen har befunnit sig i stress, ju längre tid tar återhämtningen. Tarmfloran måste återfå sin balans, magslemhinnan måste läka, binjurarnas funktion måste återställas, hormonerna måste komma i balans och näringsobalanserna måste rättas till etc. För många kan det även vara nödvändigt med stresshantering för att lyckas komma i balans mentalt med känslor, tankar och attityder.

Om hur produkten LE Original kom till

Margareta var runt 40 år och totalt utmattad och kroppen var helt ur balans. Hon hade inte fått någon hjälp från sjukvården i Sverige och desperat vände hon sig till Dr. Earl Mindell i USA. Han kom att bli hennes ledsagare genom åren. Efter många möten med Earl och hjälp med att förstå problemet kunde Margareta till slut återställa obalanserna i kroppen och återfå sin hälsa. Det var i samma veva som produkten LE Original kom till. Margareta skapade produkten utifrån egna erfarenheter och den vägvisning som hon hade fått av Dr. Mindell. En produkt som nu funnits på marknaden sedan 1989 med en sammansättning av näringsämnen just för att stödja kroppen vid utmattning och på så sätt hjälpa den att successivt komma tillbaka i balans.

Att ta ett kosttillskott är givetvis inte svaret på egen hand, men kan vara ett bra stöd i kombination med en bra kost, mycket vila och nödvändiga livsstilsförändringar. Det är även viktigt att påpeka att man bör rådgöra med sin läkare om man är under medicinering innan man gör några förändringar i sitt näringsintag.

Åtgärder för att stödja kroppens återhämtning:

 • Lyssna på din kropp och hur du mår och försök inte tänja på några gränser.
 • Acceptera att du är utmattad och att återhämtning tar tid.
 • Gå till grunden med vad som orsakat din stress och gör de förändringar som du måste för att eliminera det ur ditt liv.
 • Kosten är självklart viktig – både vad du äter och hur du äter. En kropp som får bra näring blir mycket stresståligare.
 • Se till att balansera upp näringsbrister och stödja binjurarna.
 • Se till att magslemhinnan och tarmfloran får sin balans återställd. Mag- och tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa.
 • Tänk på andningen – djupa och lugna andetag. Rätt andning har ett enormt stort inflytande på hälsan, så lär dig andas rätt.
 • Prioritera vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Sätt tydliga gränser för vad du orkar och vad du mår bra av.
 • Rör på dig, va fysiskt aktiv, promenera och kom ut i dagsljuset varje dag.
 • Prioritera vila, sömn och njutning.
 • Gör saker som gör dig glad och njut av nuet varje dag.
 • Ta hand om såväl relationen till dig själv som till dina nära och kära. Relationer som ger glädje och kärlek är otroligt uppbyggande och stärkande.
 • Finns det något eller någon som inte får dig att må bra. Ja då är det dags att eliminera det ur ditt liv.

Du kan läsa hela artikelserien från början här

 
Denna artikelserie är skriven i samarbete med Biocare VSYP AB, med fokus på att uppmärksamma utmattningssyndrom som idag är ett utbrett hälsoproblem. Jag har fått möjligheten att ta del av Margaretas historia om hur hon själv kom tillbaka från total utmattning för många år sedan. Vidare om hur hon därefter skapade kosttillskottet LE Original med tanken att hjälpa andra som finner sig i samma situation.

 

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Sandra Morelli maj 6, 2018 kl. 15:08

sköld skörtel, binjureutnattning , svår pmsd , amalgamfyllning i tänder . stelhet i kroppen ,utmattning. Vad ska jag göra för att bli frisk ?

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 7, 2018 kl. 08:00

Det bästa du kan göra är att ta kontakt med en näringsläkare/näringsterapeut som kan göra en ordentlig utredning om din hälsa.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: