Del 4 – Utmattningssyndrom och vägen tillbaka från utbrändhet

by Mikaela Bjerring on 13 augusti, 2016 · 0 comments

in Blogg, Energibrist, Hälsa, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom, Stress

Att bli utbränd, gå in i väggen, att tappa all energi och livslust är något som i dag drabbar många. Detta är del 4 och sista delen i en artikelserie om utmattningssyndrom. Hur det är att drabbas, vad som händer i kroppen vid utmattning, vilka kroppssignaler man ska vara uppmärksammad på och hur man kan återhämta sig och hjälpa kroppen att återställa sig. Du får bland följa Margaretas historia och hur hon drabbades av utbrändhet och hur hon hittade vägen tillbaka till balans, energi och livslust. Om du vill läsa artikelserien från början kan du göra det här.

Utmattning - Utbrändhet

Vägen tillbaka från utmattningssyndrom

Det tar tid att återhämta sig efter att kroppen drabbats av utmattning. Det vänder inte på en dag. Det tar många månader, för vissa även år. Kroppen är skapad för att kunna hantera situationer med akut stress och sedan återhämta sig igen. Men ju längre kroppen har befunnit sig i stress ju längre tid tar återhämtningen. Tarmfloran återställas, magslemhinnan måste läka, binjurarnas funktion måste återställas, hormonerna måste komma i balans och näringsobalanserna måste rättas till. För många kan det även vara nödvändigt med stresshantering för att lyckas komma i balans mentalt med känslor, tankar och attityder.

Om hur produkten LE Original kom till

Margareta var runt 40 år och totalt utmattad och kroppen var helt ur balans. Hon hade inte fått någon hjälp från sjukvården i Sverige och desperat av att få hjälp vände hon sig till Dr. Earl Mindell i USA. Han kom att bli hennes ledsagare genom åren. Efter många möten med Earl och hjälp med att förstå problemet kunde Margareta till slut återställa obalanserna i kroppen. Det var i samma veva som produkten LE Original kom till. Margareta skapade produkten utifrån egna erfarenheter och den vägvisning som hon hade fått av Dr. Mindell. En produkt som nu funnits på marknaden sedan 1989 med en sammansättning av näringsämnen just för att stödja kroppen vid utmattning och på så sätt hjälpa den att successivt komma tillbaka i balans.

Att ta ett kosttillskott är givetvis inte svaret på egen hand, men kan vara ett bra stöd i kombination med en bra kost, mycket vila och nödvändiga livsstilsförändringar. Det är även viktigt att påpeka att man bör rådgöra med sin läkare om man är under medicinering innan man gör några förändringar i sitt näringsintag.

Åtgärder att ta för att stödja kroppen vid återhämtning:

 • Lyssna på din kropp och hur du mår och försök inte tänja på några gränser.
 • Acceptera att du är utmattad och att återhämtning tar tid.
 • Gå till grunden med vad som orsakat din stress och gör de förändringar som du måste för att eliminera det ur ditt liv.
 • Kosten är självklart viktig – både vad du äter och hur du äter. En kropp som får bra näring blir mycket stresståligare.
 • Se till att balansera upp näringsbrister och stödja binjurarna.
 • Se till att magslemhinnan och tarmfloran får sin balans återställd. En välfungerande mage- och tarm ger ett bra näringsupptag och normalt fungerande immunförsvar.
 • Tänk på andningen – djupa och lugna andetag. Rätt andning har en enormt inflytande på hälsan, så lär dig andas rätt.
 • Prioritera vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Sätt tydliga gränser för vad du orkar och vad du mår bra av.
 • Rör på dig, promenera och kom ut i dagsljuset varje dag.
 • Prioritera vila, sömn och njutning.
 • Gör saker som gör dig glad och njut av nuet varje dag.
 • Ta hand om såväl relationen till dig själv som till dina nära och kära. Relationer som ger glädje och kärlek är otroligt uppbyggande och stärkande.
 • Finns det något eller någon som inte får dig att må bra. Ja då är det dags att eliminera det ur ditt liv.

Du kan läsa hela artikelserien från början här

 

Denna artikel-serie är skriven i samarbete med Biocare VSYP AB, med fokus på att uppmärksamma utmattningssyndrom som idag är ett utbrett hälsoproblem. Jag har fått möjligheten att ta del av Margaretas historia om hur hon själv kom tillbaka från total utmattning för många år sedan. Vidare om hur hon därefter skapade kosttillskottet LE Original med tanken att hjälpa andra som finner sig i samma situation.

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: