Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Del 4 – Utmattningssyndrom och vägen tillbaka från utbrändhet

av | aug 13, 2016 | Blogg, Energibrist, Hälsa, Livsstilsförändringar, Psykisk hälsa, Sjukdomar - Symtom, Stress | 2 Kommentarer

– I samarbete med Biocare VSYP –

Att bli utbränd, gå in i väggen, att tappa all energi och livslust är något som idag drabbar många. Detta är del 4 av en artikelserie om utmattningssyndrom – hur det är att drabbas, vad som händer i kroppen vid utmattning, vilka kroppssignaler man ska vara uppmärksammad på och hur man kan hjälpa kroppen att återhämta sig. Du får även följa Margaretas historia och hur hon från sin utbrändhet hittade vägen tillbaka till balans, energi och livsglädje. Om du vill läsa artikelserien från början kan du göra det här.

Del 4 - Utmattningssyndrom och vägen tillbaka från utbrändhet

Vägen tillbaka från utmattningssyndrom

Det tar tid att återhämta sig efter att kroppen drabbats av utmattning. Det vänder inte på en dag. Det tar många månader, för vissa även år. Kroppen är skapad för att kunna hantera situationer med akut stress och sedan återhämta sig igen. Men ju längre kroppen har befunnit sig i stress, ju längre tid tar återhämtningen. Tarmfloran måste återfå sin balans, magslemhinnan måste läka, binjurarnas funktion måste återställas, hormonerna måste komma i balans och näringsobalanserna måste rättas till etc. 

Om hur produkten LE Original kom till

Margareta var runt 40 år och totalt utmattad och kroppen var helt ur balans. Hon hade inte fått någon hjälp från sjukvården i Sverige och desperat vände hon sig till Dr. Earl Mindell i USA. Han kom att bli hennes ledsagare genom åren. Efter många möten med Earl och hjälp med att förstå problemet kunde Margareta till slut återställa obalanserna i kroppen och återfå sin hälsa. Det var i samma veva som produkten LE Original kom till. Margareta skapade produkten utifrån egna erfarenheter och den vägvisning som hon hade fått av Dr. Mindell. En produkt som nu funnits på marknaden sedan 1989 med en sammansättning av näringsämnen just för att stödja kroppen vid utmattning och på så sätt hjälpa den att successivt komma tillbaka i balans.

Att ta ett kosttillskott är givetvis inte svaret på egen hand, men kan vara ett bra stöd i kombination med en bra kost, mycket vila och nödvändiga livsstilsförändringar. Det är även viktigt att påpeka att man bör rådgöra med sin läkare om man är under medicinering innan man gör några större förändringar i sitt näringsintag.

Åtgärder för att stödja kroppens återhämtning:

 • Lyssna på din kropp och hur du mår och försök inte tänja på några gränser.
 • Acceptera att du är utmattad och att återhämtning tar tid.
 • Gå till grunden med vad som orsakat din stress och gör de förändringar som du måste för att eliminera det ur ditt liv.
 • Kosten är självklart viktig – både vad du äter och hur du äter. En kropp som får bra näring blir mycket stresståligare.
 • Se till att balansera upp näringsbrister och stödja binjurarna.
 • Se till att magslemhinnan och tarmfloran får sin balans återställd. Mag- och tarmsystemet lägger grunden för vår hälsa.
 • Tänk på andningen – djupa och lugna andetag. Rätt andning har ett enormt stort inflytande på hälsan, så lär dig andas rätt.
 • Prioritera vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Sätt tydliga gränser för vad du orkar och vad du mår bra av.
 • Rör på dig, va fysiskt aktiv, promenera och kom ut i dagsljuset varje dag.
 • Prioritera vila, sömn och njutning.
 • Gör saker som gör dig glad och njut av nuet varje dag.
 • Ta hand om såväl relationen till dig själv som till dina nära och kära. Relationer som ger glädje och kärlek är otroligt uppbyggande och stärkande.
 • Finns det något eller någon som inte får dig att må bra. Ja då är det dags att eliminera det ur ditt liv.

 

Mer om återgärder att ta vid stress och utmattningssyndrom kan du läsa här

 

Du kan läsa hela artikelserien från början här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Sandra Morelli

  sköld skörtel, binjureutnattning , svår pmsd , amalgamfyllning i tänder . stelhet i kroppen ,utmattning. Vad ska jag göra för att bli frisk ?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det bästa du kan göra är att ta kontakt med en näringsläkare/näringsterapeut som kan göra en ordentlig utredning om din hälsa.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close