– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Quinoagröt är naturligt fri från gluten, samtidigt som den är rik på protein, fibrer och näring. God, mättande, lätt att tillaga och passar perfekt som frukost eller mellanmål. Här har jag kokat gröten i kokosmjölk och toppat med goda superfoods.
Ingredienser för quinoagröt (1 portion):
- 1 dl vit quinoa
- 3 dl kokosmjölk (kan bytas ut mot annan mjölkdryck)
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
Så här gör du:
- Börja med att skölja quinoan i kallt vatten och låt rinna av.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp och sänk därefter värmen och låt gröten sjuda under lock i cirka 20 minuter.
- Servera din quinoagröt med valfri mjölkdryck och topping som t.ex: skivad banan, bär, kakaonibs, gojibär, kokosflan, nötter, frön eller något annat som faller dig i smaken.
Quinoagröt är lika god varm som kall. Den går därmed utmärkt att förbereda kvällen innan om du vill ha frukosten färdig för morgonen därpå.
Relaterade inlägg:
- Quinoa – Både gott och nyttigt
- Så poppar du quinoa till quinoapuffar
- Overnight oats med chiafrön
- Så gör du kokosyoghurt
Ser gott ut, mums!
Quinoagröt, är riktigt gott.