Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Kost enligt blodgrupp

av | jun 12, 2011 | Alternativ medicin, Blogg, Kost | 0 Kommentarer

Blodgruppskost grundar sig i teorin om att vi kan uppnå bättre hälsa genom att äta mat som genetiskt passar vår blodgrupp enligt ABO-systemet. Det är en kosthållning som utarbetats av den amerikanske naturopaten Peter D´Adamo.

Kost enligt blodgrupp

Det som skiljer de olika blodgrupperna åt är våra röda blodkroppar. De har olika markörer/antigener på sin yta. Det är därför man inte kan lämna blod till vem som helst. Blodgrupperna måste stämma annars stöts blodkropparna bort. Det är också därför det finns de som hävdar att det är logiskt att vi skulle få bättre hälsa genom att äta mat som genetiskt passar vår blodgrupp. Människan har under tusentals generationer anpassat sig till olika lokala dieter. De olika blodgrupperna är också mer eller mindre vanliga i olika delar av världen. Det gör att vissa födoämnen kan vara välgörande för en del, men tolereras mindre bra av andra.

Födoämnena vi får i oss påverkar vår hälsa i helhet och inte minst våra hormoner, nervsystemet och immunsystemet. Kroppen kan reagera på matens innehåll av lektiner, vilket är en sorts protein med sockergrupper kopplade till sig. Dessa kan i olika grad binda till cellernas yta. Det som skiljer de 4 blodgrupperna åt är vilka sockermolekyler som finns i cellerna. Det är därför två personer med olika blodgrupper anses reagera olika på samma födoämne. De olika blodgrupperna skiljer sig åt när det gäller immun- och matsmältningssystemets förmåga att ta hand om exempelvis stress, infektioner och näring.

Människan har anpassat sig till olika sorters kost genom tiderna. Folkvandringar, tillgång på föda och klimatförändringar har påverkat den genetiska nedärvda koden hävdar D´Adamo, vilket fick honom att utveckla sin teori om blodgruppskost 1996. Han menar på att blodgruppen speglar din inre kemi. Den blodgrupp du tillhör ska bestämma på vilket sätt du tar upp näringen ur maten, hur din kropp hanterar stress och vad du bör äta för att må bra, bygga upp din hälsa och bibehålla den.

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close