– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Bagaren och kocken –

Torkade äppelringar med kanel och ingefära är en stor favorit. Dom blir härligt mjuka och sega i konsistensen och riktigt goda att äta som snacks. Du kan även klippa dom i mindre bitar och strö över yoghurten eller gröten. Här följer om hur du enkelt torkar äppelringar själv.

Torkade äppelringar med kanel och ingefära

Att göra torkade äppelringar

Det finns flera olika sätt som man kan använda sig av för att torka äppelringar. Du kan torka dom i rumstemperatur genom att hänga dom på en pinne eller ett snöre någonstans i köket där dom inte är i vägen. Det kommer att ta ungefär 3-4 dagar att få dom torra beroende på hur tjocka skivorna är.

Om du råkar ha en torkugn så är det perfekt. En vanlig ugn går också utmärkt. Det optimala är att torka på cirka 42 grader eller under för att få dom raw. Vill du att det ska gå snabbare kan du ta upp värmen något, men då blir dom såklart inte raw. Ju lägre värme, desto mer näring bevaras. Du vill också se till att du släpper ut fukten under torkningen i ugnen. Om du använder en vanlig ugn kan du sätta en slev eller liknade i luckan så det blir en glipa.

Dom torkade äppelringarna kan du sedan äta som snacks eller klippa i bitar och strö över gröten eller yoghurten. Jag brukar även tillsätta dom i min hemmagjorda granola där dom gör sig riktigt bra.

Torkade äppelringar

Detta behöver du:

Tips!

  • Välj äpplen som är extra syrliga, då får äppelringarna mer smak.
  • Att använda en äppelurkärnare och en mandolin för att få skivorna jämna och tillräckligt tunna underlättar arbetet. 
Torkade äppelringar

Så här gör du torkade äppelringar i ugnen:

  1. Börja med att sätta på ugnen.
  2. Skär ur fröhuset och skiva äpplena tunt, cirka 3-4 mm och försök att få så jämna skivor som möjligt. Det lättaste är som sagt att använda en mandolin.
  3. Lägg ut äppelringarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pudra över lite mald kanel och ingefära.
  4. Låt äppelringarna torka i ugnen tills torra. Torktiden varierar beroende på tjocklek och temperatur. Det brukar ta ungefär 5-7 timmar med en temperatur runt 42 grader. Ha ugnsluckan lite på glänt så att fukten släpps ut.
  5. När äppelringarna är torra tar du ut dom från ugnen och lägger över dom på ett galler så dom får svalna. Om dom behöver torka lite till kan du lämna dom på gallret under natten.
  6. Förvara äppelringarna i en lufttät glasburk. Dom håller sig bra relativt länge.
Att torka äppelringar

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

6 Kommentarer

  1. Karoline

    Mums! Det ska jag prova. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

  2. Anja W

    Så gott! Ska prova i helgen. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Härligt! Hoppas det smakar. 🙂

  3. Kalle

    Tack för tipset, ser riktigt gott ut.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...