Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Andningen tar vi med oss vart vi än går och vad vi än gör. Det är en konstant del av vårt liv från det att vi föds och tar vårt första andetag, till dess att vi fyller lungorna en sista gång för att lämna denna värld. Att andas är en medfödd reflex och sker per automatik, men att andas rätt är något vi måste lära oss. Inget syre inget liv, utan tillräckligt med syre ingen hälsa.

Andningens betydelse för hälsan

Medveten andning

Dåliga andningsvanor är inget ovanligt. De flesta av oss andas för ytligt och för snabbt, vi håller andan när vi koncentrerar oss och vi har öppen mun när vi blir andfådda. Genom medveten andning så kan du göra mycket gott för din kropp och hälsa. Bra andningsvanor innebär att vi andas in och ut genom näsan, djupa andetag som får magen att höjas och sänkas. Andetaget är rytmiskt, tyst, avspänt och långsamt. Det låter kanske inte så komplicerat och det är det inte heller, men det gäller att få in vanan och tillämpa den på alla de 1000-tals andetag som vi tar varje dag, livet ut.

Hur vår andning påverkar vår hälsa

Vår andning och att kroppen får tillräckligt med syre har en stor betydelse för vår hälsa. När vi andas effektivt ökar cellernas energi samtidigt som stressreaktioner reduceras. Dålig andning hämmar hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information, vilket gör att vi får svårt att koncentrera oss och minnas saker. Bra andning balanserar nervsystemet, vilket innebär att sömnen förbättras, vi känner oss lugnare och mer i balans.

Rätt andning förbättrar även hälsan i mage- och tarmsystem tack vare den stimulans som diafragma-andningen innebär. Effektiv andning stödjer immunsystemet eftersom det balanserar lymfsystemet. Betydelsen av att kroppen får tillräckligt med syre kan göras oändligt lång då tillräckligt med syre spelar en vital roll för alla kroppens system, organ och funktioner. Genom att få in en bra och effektiv andning kan du göra mycket för för ditt välmående.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Sia

  Intressant! Jag ska börja tänka på min andning, jag tror att jag är en av dem som andas för ytligt 🙁

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Du har mycket att vinna på att lära dig andas rätt. 🙂

   Svara
 2. Sandra

  Verkligen tänkvärt!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close