Glutenfritt havreknäcke

by Mikaela Bjerring on 28 december, 2016 · 2 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Recept

Hembakat knäckebröd är lyx för smaklökarna och dessutom superenkelt att göra. Här följer ett recept på glutenfritt havreknäcke med knapriga fröer.

Recept glutenfritt havreknäcke

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt oljan och vattnet och bland allt väl.
  4. Kavla ut degen på en plåt mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta pappret och skär ett rutmönster i degen i lagom stora bitar.
  5. Grädda brödet i mitten av ugnen i 70-80 min. Om det fortfarande är mjukt efter 80 min så sätt ner värmen till 100 grader och låt det torka i ugnen tills det är sprött.
  6. Dela knäcket i bitar och låt det svalna på ett galler.

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Krestina januari 4, 2017 kl. 11:16

Mums vad gott, det ska jag verkligen prova 🙂

Svara

2 Tessa januari 4, 2017 kl. 11:17

Tack för tipset det ska jag prova. Roligt med lite omväxling från vanligt fröknäcke.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: