Hasselnöt och chokladbars

by Mikaela Bjerring on 30 mars, 2017 · 3 comments

in Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Hälsosammare sötsaker, Kost, Laktosfri kost, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Snacks - mellanmål

Att göra egna bars är hur enkelt som helst och hur gott som helst. Dessutom kan du variera innehållet efter tycke och smak. Här har jag gjort riktigt goda hasselnöt och chokladbars. Laktosfria, glutenfria och utan vitt socker såklart.

Hasselnöt- och chokladbars recept
Fördelen med att göra egna bars är att du vet vad dom innehåller och du slipper onödiga tillsatser. Dessutom är dom väldigt goda och enkla att göra. I receptet använde jag mig av fibersirap som skiljer sig mycket från annan sirap. Den innehåller endast 5 % sockerarter och hela 70 % fiber och har en god smak som påminner om vanlig sirap. Receptet nedan är för 1 st bar, så multiplicera ingredienserna beroende på hur många bars du vill göra.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Blanda ihop hasselnötsmjöl, dom hackade hasselnötterna, kakao och vaniljpulver i en skål.
  2. Mät upp fibersirapen i en kastrull. Värm upp tills det börjar bubbla och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills du fått en deg. Du kommer behöva använda dina händer mot slutet. Se till att du blandar ihop degen väl.
  3. Forma bars utav degen och lägg dom i en form eller på en tallrik kläd med bakplåtspapper.
  4. Ställ in dina bars i kylen så dom får stelna.

Fler recept hittar du här

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Lena B. april 1, 2017 kl. 13:55

Oj så gott det ser ut!

Svara

2 Krestine april 2, 2017 kl. 09:58

Tack för receptet, ska jag prova att göra. Ser ju riktigt gott ut. 🙂

Svara

3 Mikaela Bjerring april 2, 2017 kl. 10:11

Det tycker jag att du ska göra. Gott och enkelt.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: