Vitlök (Allium sativum)

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka för att gå direkt till produkter

Vitlök (Allium sativum) har använts som krydda, livsmedel och medicin i många kulturer under tusentals år. 
Egenskaper-av-vitlok
I Sverige är vitlök godkänt som naturläkemedel för lindring av symptom vid förkylning. Flera studier som visar dock att vitlök kan bidra med mer, i synnerhet i kombination med en god livsstil: Sänkt blodtryck och balanserade blodfetter är några positiva effekter (1).

Vitlök är välkänt för att stödja kroppens immunsystem och även för dess effekt mot bakterier och svamp. Vitlök verkar antioxiderande och stödjer hälsan på många sätt. Svavelföreningarna i vitlök kan även hjälpa kroppen att göra sig av med tungmetaller (2).

I Öst har vitlök en historisk användning av att behandla sjukdomar så som, tuberkulos, blindtarmsinflammation och hudsjukdomar. Under det tidiga 1800-talet i Frankrike blandade man vitlök i vin som skydd mot farsoter. Idag vet vi att vitlök bidrar till normalt blodtryck, stödjer hjärt- och kärlhälsa, bidrar till normalt kolesterolvärde, stödjer immunsystemet, och har en betydelse för hälsan vid bronkit, hosta, astma m.m.

 

Se hela bodystores utbud av kosttillskott och hälsokost

Produkter

 KÄLLOR & REFERENSER(1) Naturligt om hälsa: http://www.naturligtomhalsa.se/parser.php?did=805:455

(2) Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Raimo Heino, Nya naturläkarboken, Raben Prisma ISBN: 91-518-3058-2

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: ,ISBN: 91-534-2085-3

Bildkälla: Fotograf: Mikaela Bjerring
Egenskaper-av-vitlok

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa