Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Chisandra – Schisandra – Schisandra chinensis

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost och Bodystore – 

Chisandra är en uppskattad läkeväxt och ört som används som en adaptogen vid nedsatt prestationsförmåga så som trötthet och svaghetskänsla. Chisandra förekommer ofta i kombination med andra örter som till exempel rosenrot och rysk rot för att stödja kroppen vid mental-, fysisk- och känslomässig stress. 

Örten chisandra vid nedsatt prestationsförmåga och psykologisk stress

Chisandra som naturläkemedel

Örten Chisandra som även kan stavas Shisandra har det latinska namnet Schisandra chinensis. Det är små röda bär med ett mycket intressant näringsinnehåll som har sitt ursprung i östra Asien. Chisandra klassas som en adaptogen. 
Adaptogener är naturliga ämnen som stödjer kroppens anpassningsförmåga, vilket betyder att de stabiliserar och balanserar vitala kroppsfunktioner. Det hjälper kroppen att anpassa sig vid olika stressfaktorer och yttre påfrestningar så som värme, kyla, ansträngning, samt vid fysisk-, psykisk-, och känslomässig stress.

Chisandra är lika effektiv som rosenrot (Artic root) som är en annan adaptogen, men när rosenrot främst ökar den mentala orken så är chisandra mer effektiv för att minska fysisk trötthet och svaghetskänsla. Både chisandra och rosenrot kan passera blod/hjärnbarriären, vilken är en del av förklaringen till den goda verkan på centrala nervsystemet. Chisandra tas upp snabbt i blodet och redan efter 30 minuter kan man känna av effekten. Chisandra har en långsam nedbrytning och utsöndring och man har sätt att betydande mängder finns kvar i blodet 8 timmar efter intag.

 

Exempel på produkter med Shisandra:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Läkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_lakemedel_och_naturlakemedel.html

Pharmacology of Schisandra chinensis Bail.: an overview of Russian research and uses in medicine: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515024

Örtmedicin – naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf

 

Relaterade inlägg:

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close