Irisdiagnostik – ögat visar hälsan

by Mikaela Bjerring on 16 maj, 2011 · 1 comment

in Alternativ medicin, Blogg, Diagnostik, Sjukdomar - Symtom

Irisdiagnostik innebär att man genom att studera ögats iris diagnostiserar störningar i kroppen. Analysmetoden kan visa vår hälsostatusen och hur vi mår, för likaväl som att ögonen är själens spegel, är det även en karta över vår kropp.

Irisdiagnostik – ögat visar hälsan i kroppen

Irisdiagnostik – ögat visar hälsan i kroppen

Utvecklingen av Irisdiagnostik
Irisdiagnostik – eller irisanalys – är en gammal metod omnämnd av bl.a. Hippokrates. Modern irisdiagnostiken har dock sin upphovsman i den ungerske läkaren Ignatz von Peczely, som publicerade sina rön 1881. Han studerade ögat hos patienter som skadats och sedan opererats och noterade förändringar av ögats iris (regnbågshinna). Utifrån dessa samband utvecklade han en metod för att med hjälp av tecken i iris diagnostisera sjukdomar och funktionsstörningar i kroppen. I Sverige vidareutvecklades metoden av prästen och homeopaten Nils Liljeqvist vid sekelskiftet. Idag används Irisdiagnostik främst av homeopater och naturläkare för att sätta diagnos av hur kroppen mår.

Vad är Irisdiagnostik?
Likväl som att ögonen är själens spegel, visar det även en karta över vår kropp. Ögonen kan visa både genetiska och förvärvade styrkor och svagheter. Det som syns i ögonen kan vara sådant som varit, är eller kan komma att utvecklas.

 Irisdiagnostik, ögondiagnostik eller iridologi som det också kallas är egentligen en analysmetod eftersom vi analyserar det som finns och pågår i kroppen. Undersökning av iris bör göras med pupillen sammandragen. Vanligen används en riktad lampa samt en förstorande lins som hjälpmedel. Blå ögon är lättare att avläsa än bruna. Det finns tre grundläggande tecken i iris, som alla har sin innebörd: onaturliga färger, cirkulära ringar samt tecken i form av fläckar eller linjer, som kan vara svarta, vita eller mörka.

Det finns inga ”perfekta” ögon, det vill säga ögon helt utan tecken. Alla människor har styrkor likväl som svagheter vilka kan utvecklas och förbättras både emotionellt, andligt, fysiskt och psykiskt i vår kropp. Irisdiagnostik kan hjälpa dig bli mer medveten om dessa styrkor och svagheter. På så sätt kan du lära dig undvika destruktiva vanor, utnyttja dina styrkor, stärka dina svagheter, och med bättre förutsättningar leva ett friskare liv.

Här hittar du Näring och kosttillskott för ögonen

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARDecker, J: Grundlage der Irisdiagnosik, Ettlingen 1965

Raimo Heino, Nya naturläkarboken, Raben Prisma ISBN: 91-518-3058-2

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eye_scheme_mulitlingual.svg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Linda maj 17, 2011 kl. 14:37

Intressant, skulle vara kul att prova!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: