– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Raw food-bollar går att göra i oändligt många smakkombinationer, men vad de alla har gemensamt är att de innehåller oprocessade och ouppvärmda ingredienser så att näringen är bibehållen. Här följer ett recept på riktigt goda raw äppelbollar som smakmässigt påminner om äppelkaka.

Ingredienser (cirka 12 st):
- 2 st syrliga äpple
- 6 dl mandelmjöl
- 3 tsk mald ceylonkanel
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1 tsk mald ingefära
- 1 1/2 tsk mald kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 10 urkärnade dadlar
- 3 dl glutenfria havregryn
- 2 dl hackade valnötter att rulla i
Så här gör du:
- Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär i bitar.
- Mixa äppelbitarna tillsammans med dadlarna och mandelmjölet i en matberedare tills allt är finfördelat.
- Tillsätt kanel, ingefära, kardemumma, vaniljpulver, kallpressad kokosolja och mixa lite till.
- Rör ner havregryna med hjälp av en sked.
- Rulla bollar av degen. Du kommer att få ut ungefär 12 stycken om du gör bollar i en storlek som motsvarar golfbollar.
- Rulla dom i hackade valnötter och låt dom stå i kylen i minst 1 timme innan nu äter dom.
- Förvara äpplebollarna i kylskåpet. De går även bra att frysa.
Det vattnas i munnen. 🙂 Det låter efter innehållet som att dom kommer va lika goda som dom ser ut. 🙂
Det är dom garanterat. 🙂
Ser farligt goda ut!
Dom är verkligen fantastiskt goda!
Tack för inspiration och recept. Skall absolut provas.
Trevligt att du uppskattade det!
Ser väldigt goda ut måste jag säga. Dom ska jag prova att göra i helgen!
Låt mig gärna veta vad du tyckte!
Mums! 🙂
Ja, verkligen mums! 🙂