Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Träningstrenden gör ­sportresor allt populärare

av | apr 7, 2016 | Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Personlig utveckling, Träning, Upplevelser | 0 Kommentarer

– I samarbete med Travelbird – Sidan innehåller reklam genom länkar till Travelbird.se –

Äventyr, fysisk aktivitet, mental träning och kanske en utmaning? Sportresor blir allt mer populära och kanske är det inte så konstigt eftersom svenskar blir mer och mer hälsosamma och träningsfokuserade.

Träningstrenden gör ­sportresor allt populärare

Enligt en rapport framtagen av Europeiska kommissionen tränar vi i Sverige faktiskt mest av alla i hela Europa.​ Idag tar sig allt fler tid för att varva ner och stärka både kropp och psyke. Kanske på grund av att det nästintill blivit ett måste i dagens stressiga samhälle? Det ställs ofta extrema krav på oss och vi är ständigt uppkopplade, vilket kan resultera i utbrändhet om vi aldrig kopplar bort och tar hand om oss själva emellanåt.

Många av oss sitter stilla flera timmar av dygnet och därför är det kanske inte så konstigt att vi vänder blicken mot en mer aktiv fritid. Sportresor kan bli ett sunt och roligt alternativ för många som kanske inte har tid att sporta tillräckligt i vardagen. Det är även ett utmärkt tillfälle för den som vill lära sig något nytt och sätta sin fysiska och psykiska hälsa på prov. I och med trenden har det också uppstått ett helt nytt utbud bland reseföretag, och onlinereseföretag som TravelBird och Fitnesstorget som erbjuder ett brett urval av olika sportresor.

Förr var utbudet relativt begränsat och det var kanske en golfresa eller skidresa kunderna kunde välja mellan. Men idag är det mycket mångsidigare än så. Många företag satsar verkligen på att ta fram spännande och lockande sportresor. Trenden stannar inte bara bland privatpersoner, utan även många företag ser fördelar i att åka på aktivitetsresor tillsammans. Därför har specialiserade byråer för företagsresor och konferenser också börjat riktat in sig på just sportresor.

Bokningsbolaget har till exempel tagit fram ett koncept som binder samman konferens, teambuilding och skidåkning. Det kan också understrykas att det finns många fördelar med att boka sin sportresa genom duktiga byråer. Att själv sitta och knåpa ihop utrustning och instruktörer kan blir svårt och kräver en hel del tid. För resebyråer har det uppstått ett helt nytt koncept tack vare svenskarnas aktiva livsstil.

Hälsa, träning och personlig utveckling går många gånger hand i hand, och personlig utveckling är något vi alla förhoppningsvis konstant försöker att jobba med. Att testa en ny träningsform kan vara ett enkelt steg för att också våga sig på andra spännande utmaningar i livet. Ibland behöver vi bara en spark i baken för att ta oss an nya saker. Så för dig som gillar utmaningar kan även en enkel upplevelse vara något som kan ge dina sinnen ett glädjeskutt och ge dig nya perspektiv. För att utvecklas måste vi ständigt ta beslut och testa saker vi inte tidigare gjort. Det gäller att börja någonstans, ett steg i rätt riktning är bättre inget steg alls.

 

Relaterade inlägg:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close