Ingefärans egenskaper

by Mikaela Bjerring on 25 september, 2011 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost, Örter - Kryddor, Örtmedicin

Ingefära (Zingiber officinale) kommer ursprungligen från Asien där den har använts flitigt under 1000-tals. I den traditionella medicinen är ingefära känt för att vara väldigt effektivt vid reumatism, ledbesvär, illamående, dålig matsmältning, dålig blodcirkulation, inflammation och höga kolesterolvärden.

Ingefära mot illamående

Ingefära för hälsan

Ingefära är markstammen (rhizomeren) av Zingiber officinale. Denna rot används både i den traditionella kinesiska medicinen och den indiska. Ingefära är en mild stimulant, rik på antioxidanter, motverkar illamående, verkar inflammationshämmande och är väderfördelande. Det är vanligt att ingefära används för att motverka och lindra åksjuka.

Ingefära innehåller antioxidanter – Räknat för antal antioxidanter per gram är ingefära ett av de livsmedel som ligger i topplistan för högst innehåll av antioxidanter. Antioxidanterna i Ingefära är fenolföreningar.

Ingefära vid matsmältningsbesvär – I Kina användes ingefära för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående redan för flera tusen år sedan. Än idag är det vanligt att använda ingefära mot dessa besvär.

Ingefära är inflammationshämmande – Ingefära är svagt inflammationshämmande. Den används därför ibland som kosttillskott vid ledbesvär i form av ingefära kapslar. Det är även vanligt att Ingefära kombineras med gurkmeja som har en liknande verkan.

Illamående kan behandlas med ingefära –  Ingefära används idag ofta för att förebygga och behandla illamående och åksjuka. En viktig fördel med ingefära framför läkemedel mot åksjuka är att ingefära inte orsakar trötthet. Studier bekräftar att ingefära kan ha en god effekt vid åksjuka, sjösjuka och även illamående vid graviditet. Effekten av ingefära vid illamående blir starkare vid intag av kosttillskott i form av ingefära kapslar jämfört med färsk eller torkad.

Egenskaper av Ingefära:

  • Ökar cirkulationen i hela kroppen
  • Stimulerar matsmältningen
  • Ökar aptiten
  • Blodförtunnande
  • Minskar förhöjda kolesterolvärden
  • Minskar inflammation
  • Motverkar yrsel och åksjuka, illamående
  • Motverkar smärta vid ledsjukdomar
  • Motverkar reumatiska besvär

Här hittar du återförsäljare av: Ingefära kapslar

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARMat är bästa medicinen. Författare Jean Carper, ISBN 91-37-10630-9

Mat som botar, Författare Per Ove Lind, Prisma 2009. !SBN 978-91-518-5216-4

Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Raimo Heino, Nya naturläkarboken, Raben Prisma ISBN: 91-518-3058-2

Källor: Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5        

Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Inger oktober 2, 2011 kl. 11:57

Min ledvärk blev betydligt bättre efter ett tags användning av ingefära kapslar och omega 3. Kunde sluta med smärtstillande och andra mediciner som bara bryter ner kroppen ytterligare!

Svara

2 Mia oktober 2, 2011 kl. 11:59

Min mamma lider av ledvärk, jag ska rekommendera att hon provar ingefära kapslar och omega 3! Vissa dagar går hon inte ens upp från sängen, känns hemskt 🙁

Svara

3 Inger oktober 2, 2011 kl. 11:59

Ja, det hjälpte mig i alla fall, så det tycker jag hon ska prova!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: