– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa kokos och sesambars är superenkla att göra och riktigt goda. Frasiga till konsistensen och fria från gluten och vitt socker. Sötningen kan anpassas till både low crab och paleo om så önskas. Perfekta till fikan eller som ett enkelt och snabbt mellanmål.
När det kommer till sötningen är fibersirap (low carb) och kokossirap (paleo) två bra alternativ.
Fibersirap skiljer från annan sötning genom att den innehåller en låg andel sockerarter, samtidigt som den är rik på kostfibrer. Fibersirap är därför ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna. Den är även veganvänlig och passande för diabetiker.
Kokossirap tillverkas av nektarn från kokospalmens blommor. Nektarn filtreras och värms upp till max 40 grader innan den gyllenbruna sirapen är klar att användas. Den har en riktigt god karamellaktig smak. Veganvänlig och passande för den som äter paleo.
Ingredienser:
- 1 1/2 dl sesamfrön
- 1 1/2 dl riven kokos
- 3 msk fibersirap (LCHF) eller kokossirap (Paleo)
- 2 msk tahini
- 1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 160 grader.
- Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör ihop ordentligt.
- Bred ut smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Se till att du trycker ner den ordentligt i ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills kakan fått färg. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, så håll koll.
- Låt kakan svalna helt så den hinner sätta sig innan du skär upp den i bars i önskad storlek.
Relaterade inlägg:
Mums så gott! Alltid härliga tips från dig! 🙂
Tack! 🙂 Visst är dom goda.
Så gott! Tack för tipset. 🙂
Trevligt att du uppskatta det. 🙂
Åh mums! Ska prova att göra dom. 🙂
Så roligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂
Provade dessa! Så goda. 🙂 Tack för receptet!
Så roligt att du tyckte om dom! 🙂