NitFree luskam och kemikaliefri behandling av huvudlöss

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 24 augusti, 2015 · 6 comments

in Blogg, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Problemet med huvudlöss har ökat de senaste åren. Märker man att ens barn har löss så är det viktigt att vidta åtgärder direkt. Informera skolan eller förskolan så att spridningen begränsas. Det är även en bra idé att undersöka sitt barn varje kväll om man vet att det går löss. Här följer några tips för effektiva och kemikaliefria lössbehandlingar.

NitFree luskam och kemikaliefri behandling av huvudlöss

NitFree luskam

En bra luskam är ett måste för varje barnfamilj att ha hemma i beredskap. Med luskammen NitFree kan du bli av med löss och gnetter på 2-3 dagar om du kammar noga, eftersom du då avbryter gnetternas biologiska livscykel tidigt. NitFree är gjord av rostfritt stål. Det är en unik luskam som kommer åt både löss och ägg och kan användas av hela familjen. Kammen har räfflade mikrokanaler på varje enskild kamtand. Med ett avstånd mellan kamtänderna under 0,2 mm gör att gnetterna fastnar i mikrokanalerna och punkteras. Dom blir då förstörda och kan inte utvecklas till löss. Själva huvudlössen fastnar också i mikrokanalerna mellan kamtänderna. Det allra bästa sättet att bli av med huvudlöss och förbli lusfri, är just kamning – oavsett vilken kompletterande behandlingsmetod du väljer. En fullständig beskrivning om hur du använder NitFree kan du läsa här. Som ett bra komplement till Nitfree kan man använda sig av en effektiv och kemikaliefri lössbehandlig av kokosolja och äppelcidervinäger.

Lössbehandling med kokosolja och äppelcidervinäger:

Så här gör du:

  1. Skölj håret med äppelcidervinäger och se till att både hårbotten och hårets längder är genomvåta av vinäger.
  2. Låt vinägern sitta kvar och kamma i en generös mängd kokosolja så att hela hårbotten och håret täcks väl i ett jämnt lager.
  3. Sätt på en duschmössa och låt verka i 5 timmar eller ännu bättre över natten.
  4. Tvätta sedan håret noga två gånger och avsluta med att gå igenom med en luskam.

Äppelcidervinäger och kokosolja är båda vårdande för håret och hårbotten, så detta är ingenting som på något sätt skadar. Funktionen av vinägern är att det löser upp äggen och kokosoljan kväver lösen. Komplettera behandlingen med att noga gå igenom håret med en luskam och ha som vana att kolla efter löss regelbundet.

Relaterade inlägg:

 

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Anna Johansson augusti 28, 2015 kl. 10:26

Nitfree luskam är den bästa, inga löss eller ägg kan smita undan den! 🙂 Använde den flitigt förra året då barnen fick löss flera gånger hoppas dock att få slippa dom detta år.

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 29, 2015 kl. 10:33

Ja Nitfree skiljer sig från andra luskammar.

Svara

3 Eva augusti 28, 2015 kl. 10:30

Bra tips! Hoppas på att få slippa använda dom, men bra att veta om barnen få löss.

Svara

4 Mikaela Bjerring augusti 29, 2015 kl. 16:35

Ja, man får ju hoppas på att slippa!

Svara

5 Sofia augusti 29, 2015 kl. 21:13

Tack för tipsen!

Svara

6 Mikaela Bjerring augusti 30, 2015 kl. 11:36

Varsågod! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: