Träningstrenden gör ­sportresor allt populärare

by Mikaela Bjerring on 7 april, 2016 · 0 comments - I samarbete med Travelbird -

in Blogg, Hälsa, Livsstilsförändringar, Personlig utveckling, Träning, Upplevelser


Äventyr, fysisk aktivitet, mental träning och kanske en utmaning? Sportresor blir allt mer populära och kanske är det inte så konstigt eftersom svenskar blir mer och mer hälsosamma och träningsfokuserade.

Träningstrenden gör ­sportresor allt populärare
Enligt en rapport framtagen av Europeiska kommissionen tränar vi i Sverige faktiskt mest av alla i hela Europa.​ Idag tar sig allt fler tid för att varva ner och stärka både kropp och psyke. Kanske på grund av att det nästintill blivit ett måste i dagens stressiga samhälle? Det ställs ofta extrema krav på oss och vi är ständigt uppkopplade, vilket kan resultera i utbrändhet om vi aldrig kopplar bort och tar hand om oss själva emellanåt.

Många av oss sitter stilla flera timmar av dygnet och därför är det kanske inte så konstigt att vi vänder blicken mot en mer aktiv fritid. Sportresor kan bli ett sunt och roligt alternativ för många som kanske inte har tid att sporta tillräckligt i vardagen. Det är även ett utmärkt tillfälle för den som vill lära sig något nytt och sätta sin fysiska och psykiska hälsa på prov. I och med trenden har det också uppstått ett helt nytt utbud bland reseföretag, och onlinereseföretag som TravelBird och Fitnesstorget som erbjuder ett brett urval av olika sportresor.

Förr var utbudet relativt begränsat och det var kanske en golfresa eller skidresa kunderna kunde välja mellan. Men idag är det mycket mångsidigare än så. Många företag satsar verkligen på att ta fram spännande och lockande sportresor. Trenden stannar inte bara bland privatpersoner, utan även många företag ser fördelar i att åka på aktivitetsresor tillsammans. Därför har specialiserade byråer för företagsresor och konferenser också börjat riktat in sig på just sportresor.

B​okningsbolaget har till exempel tagit fram ett koncept som binder samman konferens, teambuilding och skidåkning. Det kan också understrykas att det finns många fördelar med att boka sin sportresa genom duktiga byråer. Att själv sitta och knåpa ihop utrustning och instruktörer kan blir svårt och kräver en hel del tid. För resebyråer har det uppstått ett helt nytt koncept tack vare svenskarnas aktiva livsstil.

Hälsa, träning och personlig utveckling går många gånger hand i hand, och personlig utveckling är något vi alla förhoppningsvis konstant försöker att jobba med. Att testa en ny träningsform kan vara ett enkelt steg för att också våga sig på andra spännande utmaningar i livet. Ibland behöver vi bara en spark i baken för att ta oss an nya saker. Så för dig som gillar utmaningar kan även en enkel upplevelse vara något som kan ge dina sinnen ett glädjeskutt och ge dig nya perspektiv. För att utvecklas måste vi ständigt ta beslut och testa saker vi inte tidigare gjort. Det gäller att börja någonstans, ett steg i rätt riktning är bättre inget steg alls.

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: