Bladen som bidrar till bättre blodcirkulation

by Mikaela Bjerring on 23 april, 2014 · 1 comment

in Blogg, Forskning - Studier, Hälsa, Hälsokost – Kosttillskott, Hjärnan - Minnet, Örtmedicin – Naturmedicin, Sjukdomar - Symtom

Kalla fötter och händer, dåligt minne, koncentrationssvårigheter, yrsel och smärtor i benen är vanliga besvär som uppstår vid dålig blodcirkulation. Här kan bladen från trädet Ginkgo Biloba hjälpa till att få igång din blodcirkulation och underlätta dina besvär.

Ginkgo biloba ger bättre blodcirkulation.

En välfungerande blodcirkulation behövs för att transportera livsnödvändiga ämnen, hormoner och syre till kroppens olika delar. Vid nedsatt funktion kan det uppstå problem då de minsta blodkärlen inte får tillräckligt med blodtillförsel. Dålig blodcirkulation är ett problem som många lider av utan att veta om det. Detta eftersom det är lätt att missta symtomen för något annat problem.

Ginkgo Biloba

Det asiatiska tempelträdet ginkgo biloba hör till världens äldsta träd. Ursprungligen kommer det från Sydostasien, framför allt Kina och Japan, där det varit en del av den traditionella medicinen i årtusenden.

Gingko Biloba är ett av världens mest använda läkeörter, ett av de mest sålda i Sverige och ett av de örtpreparat som använts under mycket lång tid. Ginkgo Biloba är ett registrerat naturläkemedel som bland annat visats sig ha fördelar vid behandling av långvariga symptom hos människor som har minnesbesvär, koncentrationssvårigheter, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla. Användning finns dokumenterad så tidigt som 2800 f.v.t. i ett tidigt medicinskt standardverk.

Forskning kring Ginkgo Biloba är mycket omfattande och det finns en stor mängd vetenskapliga publikationer. Det är trädets blad som används som naturläkemedel och man har funnit att de guldgula höstbladen är mer medicinskt verksamma än de gröna bladen.

Ginkgo Biloba som naturläkemedel (1, 2, 3):

  • Ökar mikrocirkulationen, dvs. genomblödningen ut i blodkärlens allra minsta förgreningar.
  • Motverkar blodproppsbildning.
  • Neuroprotektiv verkan, vilket innebär att nervcellerna vid t.ex. hjärtinfarkt har större chans att överleva och återhämta sig om den drabbade behandlas med naturmedicin innehållande Ginkgo biloba.
  • Bidrar till förbättrat minne och koncentrationsförmåga.
  • Motverkar yrsel vid nedsatt genomblödning av hjärnan.
  • Motverkar presenil demens (Minnesförlust i tidigare ålder) och demens vid Alzheimers sjukdom.
  • Kan förbättra tillståndet vid fönstertittarsjuka.
  • Eftersom Ginkgo biloba bidrar till att öka syre och näringsförsörjningen så har den även vistas hjälpa vid astmatiska besvär.

Mycket av den effekt som tillskrivs Ginkgo biloba anses vara relaterat till en grupp ämnen som kallas för ginkgolider.

Återförsäljare av Ginkgo Biloba hittar du här

Läs mer om Ginkgo biloba

Relaterade inlägg:

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR
 (1) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag. Sidor: 235-236 ,ISBN: 91-534-2085-3

(2) Raimo Heino, Nya naturläkarboken, Raben Prisma sidor; 188-189 ISBN: 91-518-3058-2

(3) Studie om Ginkgo biloba och minnet: A randomized placebo-controlled trial of ginkgo biloba for the prevention of cognitive decline. H. H. Dodge PhD, T.Zitzelberger MPH, B. S. Oken MD, D. Howieson PhD, ABPP och J. Kaye MD, Neurology, 2008, doi:10.1212/01.wnl.0000303814.13509.db.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Karin Berg april 26, 2014 kl. 10:45

Jag använde ginkgo när jag kände mig väldigt trött en period för ett par år sedan. Jag tyckte det hjälpte mig. Det finns så många bra örter som ginkgo som man kan använda sig av istället för mediciner.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: