Hårinpackning med kallpressad kokosolja

by Mikaela Bjerring on 2 maj, 2014 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Huskurer - Husmorstips, Kosttillskott, Naturlig skönhet, Superfoods

En regelbunden hårinpackning med kokosolja bidar med näring och fukt till håret och gör det glansigt, mjukt och spänstigt. Personligen tycker jag att det är absolut en av de bästa alternativen av hårinpackningen som du kan göra.

Hårinpackning med kokosolja - bästa hårinpackningen

Kokosolja i håret

Kokosolja är en av mina favoritoljor för hårinpackning och det lämnar håret återfuktat och glansigt utan att tynga ner det. Det sägs även att håret växer snabbare när man regelbundet gör en hårinpackning med kokosolja.

kallpressad kokosolja är en av de bästa naturliga näringskällorna för håret och regelbunden hårinpackning och massage av huvudet med kokosolja gör dessutom din hårbotten är fri från mjäll, löss och lössens ägg. Den är ett utmärkt balsam och hårinpackning då den ger näring åt skadat hår och torr hårbotten. När du köper kokosolja så ska du alltid välja en kallpressad kokosolja. Bra kokosolja till ett riktigt förmånligt pris kan du köpa här

Andra vegetabiliska oljor för hårinpackning

Det finns även andra alternativ av vegetabiliska oljor som man kan använda sig av för att göra en hårinpackning. Olivolja är en gammal klassiker då det gäller att vårda håret, och några andra bra exempel är jojobaolja, ricinolja och arganolja. Att tillsätta några droppar eterisk olja av rosmarin ger även håret extra glans och sägs stimulera hårväxten.

Hårinpackning  med kokosolja – Helinpackning

För att göra en helinpackning arbetar du in kokosoljan i ditt torra hår och hårbotten. Täck sedan med en plastpåse eller badmössa. Se helst till att håret är fritt från styling-produkter innan du gör hårinpackningen. Ett tips är att värma kokosoljan i ett vattenbad innan applicering vilket gör inpackningen lite intensivare. Kokosoljan måste sitta i minst ett par timmar, men att lämna den i under natten gör hårinpackningen ännu effektivare.

Kokosolja för torra och skadade hårtoppar

För att göra en behandling för torra hårtoppar så borstar du in kokosoljan i hårtopparna och låter verka över natten. Håret kan suga upp förvånansvärt stora mängder, så på morgonen kan det vara helt torrt. För bästa resultat så kan du borsta in mer olja och upprepa tills håret inte suger upp mer.

Att tvätta ut kokosoljan

När du ska tvätta ur kokosoljan så kan du börja med att skölj med kallt vatten så du får bort överskottet av oljan. Tvätta sedan håret två gånger helst med ett naturligt och ekologiskt schampo. Balsam kommer du inte att behöva.

Om håret fortfarande känns lite oljigt då det torkat är det ingen fara. Nästa dag har det sugit upp oljeresterna och är glansigt och elastiskt.

Kallpressad kokosolja

Här kan du köpa bra kallpressad kokosolja och Ekologiska och naturliga Schampo

Urtekram ekologiska hudvård

Här kan du läsa mer om kokosolja:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 FruFura maj 13, 2014 kl. 23:20

Vilket tips. Ska absolut testa. Funkar Markattans kokosolja? Tar man den bara ren och gnuggar in eller ska den blandas med något?

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 14, 2014 kl. 09:47

Markattans kokosolja fungerar fint, men det ska helst vara kallpressad. Jag brukar använda enbart kokosolja och några droppar rosmarin (eterisk olja). Man kan även blanda kokosoljan med andra oljor om man vill.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: