Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé

by Mikaela Bjerring on 7 december, 2017 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet

Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé med en frisk smak av pepparmynta. Innehåller aktiva ingredienser som salvia, xylitol och små kalkpartiklar som hjälper till att effektivt rengöra tänder och tandkött. Bra konsistens, känns behaglig att använda och lämnar munnen ren och fräsch.

Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé

Santé tandkräm är fri från kemikalier. Innehåller inget fluor, SLS, syntetiska färgämnen, doftämnen eller konserveringsmedel. Bara naturliga verksamma ämnen som bidrar till att skydda mot uppkomst av karies, tandsten och tandköttsinflammation. För mig är detta ett bra val av tandkräm. Santés produkter har blivit testade och kontrollerade av tyska BDIH, vilket är din garanti för ett 100% naturligt innehåll – helt fria från syntetiska ämnen. Här följer lite kort om några av de aktiva ingredienserna.

Salvia är en ört som fungerar starkt sammandragande, antiseptiskt, svamp- och virusdödande. Används därför ofta i tandvårdsprodukter mot blödande tandkött, vid torsk och inflammationer i mun och hals.

Krita (kalciumkarbonat) används främst i tandkräm som ett slipmedel för att avlägsna missfärgningar och beläggningar. Kalciumkarbonat hjälper även till att neutralisera syror i munnen och hjälper på så sätt till att motverka syreangrepp.

Pepparmynta används i tandkräm på grund av de antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaperna. Bidrar till en friskare mun och ger den där fräscha andedräkten.

Xylitol (björksocker) har sedan 80-talet används som ett medel för att motverka karies. Det beror på att bakterier i munnen inte kan använda xylitol som näring för att frodas, vilket motverkar syraattack på tänderna. Xylitol bidrar till en långsammare tillväxt av plack, det har förmågan att reparera redan uppkomna emaljskador (remineralisation) och stärker munnens egna försvarsmekanismer. Xylitol ökar även salivutsöndringen vilket motverkar torr mun.

Återförsäljare av Santé tandkräm hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARSanté produktsida: https://www.sante.de/en/product/dental-med-toothpaste-mint.html

Krita i tandkräm: http://www.shenet.se/ravaror/kalciumkarbonat.html

Egenskaper av salvia: http://www.shenet.se/ravaror/eosalvia.html

Xylitol för tandhälsa: http://www.xylitol.se/om-xylitol/xylitol-tandhalsa

Egenskaper av pepparmynta: http://www.shenet.se/ravaror/eopepparmynta.html

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post: