Den underbara Rhassoulleran för hud och hår

by Mikaela Bjerring on 28 oktober, 2014 · 1 comment

in Blogg, Hudproblem, Hudvård, Kroppsvård - Hygien

Rhassoullera även kallad rasul är en mild och välgörande lera från Marocko som är rikt på mineraler. Leran verkar djuprengörande och porsammandragande för din hud, samt ger ditt hår glans och volym.

Rhassoulleran

Rhassoullera har använts i tusentals år av kvinnorna i Marocko och andra delar av Nordafrika som tvål och välgörande skönhetsbehandling för ansikte, kropp och hår. Leran har även under lång tid varit väl omtyckt i Mellan östern och på senare år har uppskattningen spridits sig över hela världen.

Första gången som jag själv kom i kontakt med Rhassoulleran var när jag bodde i Dubai för ett antal år sedan. Idag är jag överlycklig att den underbara produkten nu även finns att få ta i här i Sverige.

Rhassoullera utvinns från Atlasbergens underjordiska gångar och är rik på mineraler såsom kisel, magnesium, kalium och kalcium. Leran absorberar fett och smutspartiklar från hud, hår och hårbotten och lämnar huden härligt len och väl rengjord samt håret blankt och vackert. Trots sina goda rengörande egenskaper verkar rasultvålleran inte skadande varken på hårets struktur eller på hudens naturliga fettlager. Rasullera är även ett utmärkt rengöringsalternativ för dig som inte tål tensider (tvättaktiva ämnen) eller för den som har mycket känslig hud.

Så använder du rhassoulleran

Lägg  lite rhassoullera i en skål och tillsätt vatten tills den precis täcker pulvret eller bitarna. Blanda till den uppnått rätt konsistens (den ska ha ungefär samma konsistens som yoghurt). Applicera på ansikte och kropp som tvål, ansiktsmask, inpackning eller som schampo.

  • Som tvål så masserar du in leran i ansiktet/kropp med cirkelrörelser. Skölj därefter med ljummet vatten, och fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin.
  • För att göra en mask, låt sitta 8-10 minuter på torr hud, 10-15 minuter på normal hud, 15-20 minuter på fet och oren hud. Masken stelnar ganska snabbt och stramar upp huden riktigt ordentligt. Skölj sedan av masken med ljummet vatten och använd gärna en tvättlapp för att ta bort alla orenheter som dragits ur huden. Fortsätt sedan med din vanliga hudvårdsrutin. Resultat; orenheterna är utdragna, porerna förminskade och huden är babymjuk och har fått en underbar lyster.
  • Leran är även mycket effektiv som ett naturligt schampo. Om du upplever svårigheter med torrt, tovigt och glanslöst hår så är detta en underbar produkten för dig! Massera in i hår och hårbotten istället för schampo. Lämna i en stund som en hårinpackning för en mer djupverkande behandling. Skölj sedan håret med ljummet vatten (balsam brukar ej vara nödvändigt).

Köpa Rhassoullera

För en naturlig hud- och hårvårdsprodukt är det även en  mycket prisvärd produkt. Rasul tvållerabitar 400g kan du köpa för 70 kr eller Rasul tvållerapulver 100 g för 29 kr och 500g för 74 kr.

Här kan du köpa Rasullera i bitar och pulver

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Tammy A november 3, 2014 kl. 11:02

Helt underbar! Kan verkligen rekommendera!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: