Grönsakssvarv och mandolin – Köksredskapen du inte vill vara utan

by Mikaela Bjerring on 7 december, 2016 · 0 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Hushållsprodukter, Kost, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Två köksredskap som för mig är oumbärliga i köket är en mandolin och en grönsakssvarv (spiralizer). Matlagningen blir så mycket enklare och roligare när man snabbt kan skapa olika former och texturer som bidrar till en bättre och mer intressant matupplevelse.

Grönsakssvarv, spiralizer och en mandolin av märket Lurch.

Att använda sig av en grönsakssvarv och/eller en mandolin kan vara ett riktigt bra sätt att tillföra mer grönt till kosten och göra matlagningen mycket lättare och roligare. Med en grönsakssvarv så kan du göra former av nudlar, spaghetti och spiraler och med en mandolin kan du göra strimlor och skivor i önskad storlek och tjocklek. Prova t.ex. att göra zuccininudlar (zoddles), pasta av pumpa, potatis- och kålrots spiraler eller varför inte tunna krispiga chips av sötpotatis och rödbetor. Du kan i stort sett svarva vilka grönsaker som helst i härliga former i den tjocklek som du föredrar. Perfekta köksredskapen för den som t.ex. vill äta mer grönt och/eller ersätta snabba kolhydrater så som pasta med något näringsrikare och nyttigare.

Zucchini nudlar - Zoodles
Grönsakssvarven och mandolinen jag använder är av märket Lurch. Busenkla att använda, riktigt stabila, lätta att rengöra och gör jobbet enkelt och smidigt. Bra kvalité och är väl investerade pengar.

Återförsäljare av Lurch Grönsakssvarv och mandolin hittar du här

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: