Naturliga knep mot mörka ringar under ögonen

by Mikaela Bjerring on 8 mars, 2016 · 3 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Att man får mörka ringar under ögonen kan bero på många orsaker. Genetiska anlag och olika livsstilsfaktorer påverkar. Inte minst kan sömnbrist, att inte dricka tillräckligt med vatten, timmar framför datorn och dålig kost bidra. Först och främst bör man fokusera på att förbättra sin livsstil. Sen kan man även  använda sig av dessa enkla knep för att reducera oönskade mörka skuggor under ögonen markant.

Ta bort mörka ringar under ögonen

Gurkmeja och citron

Gurkmeja för att effektivt reducera mörka ringar under ögonen. Blanda gurkmeja med citronsaft till en pasta. Applicera under ögonen och låt verka i ca 10 minuter. Tvätta av pastan och använd kokosolja på en bomullstuss för att få bort resten den gula färgen. Ekologisk gurkmeja hittar du här .

Rosenvatten

För att reducera mörka ringar under ögonen så kan du utnyttja rosenvattnets egenskaper. Blöt två bomullstussar i rosenvatten och lägg på slutna ögon. Låt verka i ca 15 minuter. Rosenvattnet har en lugnande och sammandragande effekt och hjälper både vid mörka ringar och svullna ögon. Rosenvatten hittar du här .

Arganolja

Arganolja har varit en del av de marockanska kvinnornas skönhetsritual i århundraden. Arganolja är en tunn olja som är rik på E-vitamin och passar extra bra för känsliga huden under ögonen. Det är en olja som mjukgör, reducerar mörka ringar och minskar uppkomsten av fina linjer. Du kan använda den dagligen som en ögonolja. Arganolja hittar du här .

Nässköljning

Traditionellt är nässköljning en metod som används av yogis världen. Men idag är det även vanligt att använda vid vid förkylning, dammallergi, pollenallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och vid torra slemhinnor. Nässköljning kan även genom sin renade effekt bidra till att reducera mörka ringar under ögonen. Nässköljare hittar du här. Om du är intresserad av att läsa mer om hur nässköljning går till så kan du göra det här.

Ögonolja

En härlig ögonolja som ger bra fukt och vård för den ömtåliga huden under ögonen. Produkten innehåller jojobaolja och squalane som ger huden bra fettsyror och bevarar fukten. Innehållet av nyponfröoljan bidrar med A-vitamin som tillsammans med E-vitamin hjälper till att återuppbygga huden. En olja som absorberas mycket bra av huden och som ger näring och rikligt med fukt. Ögonoljan hittar du här.

 

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Mia mars 10, 2016 kl. 13:29

Jag brukar göra ansiktsmasken med gurkmeja, manukahonung och ÄCV som jag läste om här på bloggen för ett bra tag sedan. Den är jättebra och min hud älskar den. Jag brukar inte lägga den under ögonen, men nu ska jag lägga gurkmeja under ögonen med. 🙂

Svara

2 Emma Ö mars 18, 2016 kl. 11:09

Nässköljning är så bra! Har aldrig tänkt på det, men det kan nog stämma att nässköljning hjälper mot mörka ringar. Jag har inga och jag gör nässköljning varje dag. 🙂 Jag började med det för min pollenallergi. Jag slipper min pollenallergi helt och hållet sen jag börja med nässköljning varje dag, helt fantastiskt!

Svara

3 Kristine mars 23, 2016 kl. 20:55

Jag ska verkligen prova tipsen! Skulle bli jätte glad om mina mörka ringar kunde reduceras något.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: