Questbar med hampaprotein

by Mikaela Bjerring on 25 februari, 2017 · 2 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Superfoods

En questbar är en proteinrik och fiberrik bar med ett lågt innehåll av kolhydrater. Här har jag använt mig av hampaprotein som ökar näringsvärdet ytterligare. Tack vare det rika näringsinnehållet passar questbaren utmärkt som måltidsersättning, mellanmål eller för att öka proteinintaget vid träning.

questbar med hampaprotein recept

Fibersirap är den ingrediensen som ger questbaren den där härligt sega konsistensen. Medan smaken är väldigt lik vanlig sirap, skiljer sig innehållet rejält. Fibersirap innehåller endast 5% sockerarter och hela 70 % prebiotiska fibrer och kan ersätta vanlig sirap i de flesta recept när man vill öka fiberintaget och dra ner på sockret.

Hampaprotein valde jag att använda på grund av det rika näringsinnehållet. Om du är intresserad att läsa mer om fördelarna med hampaprotein så kan du göra det här. Följande recept är för 1 st questbar. Så det är bara att multiplicera ingredienserna beroende på hur många bars du vill göra.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Blanda hampaprotein, mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och hampafröna i en skål.
  2. Värm fibersirapen i en kastrull och när den börjar sjuda tar du av den från värmen.
  3. Tillsätt alla torra ingredienser som du redan blandat.
  4. Rör ihop allt till en deg. Mot slutet så kommer du behöva använda händerna för att verkligen arbeta ihop den. Känns degen för torr så tillsätter du en skvätt vatten.
  5. När du fått ihop en bra deg så formar du bars och lägger dom på en tallrik klädd med bakplåtspapper. Toppa gärna med skalade hampafrön.
  6. Ställ in dina bars i kylen och låt dom stelna minst en timme innan du äter dom.

Fler recept hittar du här

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Emma Ö februari 28, 2017 kl. 08:49

Det ska jag absolut testa att göra själv 🙂 Verkar ju hur lätt som helst.

Svara

2 Lena februari 28, 2017 kl. 08:50

Ser riktigt gott ut. Hampafrön är så gott, brukar strö det över kvarg.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: