Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke

by Mikaela Bjerring on 10 mars, 2016 · 3 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Nötter-Frön, Recept, Vegansk kost

Recept på knaprigt nöt- och fröknäcke. Riktigt gott och enkelt att baka. Naturligt glutenfritt, fiberrikt och mättande, med enda nackdelen att det tar slut alldeles för fort.

Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Grovhacka macadamianötterna och cashewnötterna.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt oljan och det kokande vattnet och rör om ordentligt.
  4. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i ca 90 minuter.
  5. Ta ut plåtarna från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Låt dom sedan svalna på ett galler. Skulle knäcket fortfarande vara lite mjukt, så sätter du tillbaka det i ugnen tills det är helt torrt och sprött, men sänk värmen till 100 grader.

Relaterade inlägg:

 

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Days by Johanna mars 10, 2016 kl. 20:20

mums så gott

Svara

2 Laila H mars 18, 2016 kl. 11:05

Vad gott! Älskar fröknäcke.

Svara

3 Kristine mars 23, 2016 kl. 20:51

Vad gott det lät att ha nötter i, det har jag aldrig provat! Gör annars fröknäcke ofta.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: