Så enkelt gör du eget kokossmör

by Mikaela Bjerring on 9 oktober, 2014 · 8 comments

in Blogg, Hälsokost – Kosttillskott, Kost, Livsmedel, Recept

Kokossmör är otroligt gott och nyttigt och kan användas i både matlagning och bakning eller ätas som det är. Att göra ditt eget kokossmör är även mycket enkelt. Allt du behöver är kokosflingor och en matberedare.

Så gör du ditt eget kokossmör

Så här gör du:

  • Häll önskad mängd kokosflingor i en matberedare .
  • Mixa flingorna tills du fått ett krämigt smör (10-15 min).
  • Stanna upp i mellan åt och skrapa ner flingorna som fastnar på kanten.
  • Förvara kokossmöret i rumstemperatur om du vill ha det krämigt, eller i kylskåp om du vill ha det hårt.

 

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 8 comments… read them below or add one }

1 Sanna oktober 9, 2014 kl. 13:11

Så enkelt att göra! Det ska jag verkligen prova att göra själv 🙂 Så bara vanliga kokosflingor och inget annat?

Svara

2 Mikaela Bjerring oktober 9, 2014 kl. 13:39

Ja, det är bara kokosflingor som du använder 🙂

Svara

3 Mia Holm oktober 9, 2014 kl. 13:13

Kokossmör är riktigt gott 🙂 Jag brukar köpa en ekologisk variant, men jag har aldrig provat att göra det själv.

Svara

4 Anna Jansson oktober 15, 2014 kl. 20:51

Provade att göra kokossmör som du beskrev ovan. Så gott, smakar som bounty och inte alls svårt! Tack för tipset 🙂

Svara

5 Mikaela Bjerring oktober 16, 2014 kl. 08:36

Roligt att du tyckte om det! Det är verkligen gott 🙂

Svara

6 Mia oktober 26, 2014 kl. 20:29

går det att göra på ”raw kokoschips” ??

Svara

7 Mikaela Bjerring oktober 27, 2014 kl. 08:58

Jag har själv bara gjort det av kokosflingor, men tror säkerligen att det går lika bra att göra det av raw kokoschips.

Svara

8 Sanna Hellström mars 18, 2015 kl. 21:56

WOW!!!

Det måste jag prova!!!!!!!

Låter ju mumsfilibabba!

Kram
Sanna

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: