SeboCalm – Naturlig hudvård för känslig hud

by Mikaela Bjerring on 10 juli, 2017 · 2 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Naturlig skönhet

SeboCalm är hudvårdsprodukter speciellt utvecklade för den med känslig hud och/eller problemhud. Naturliga och aktiva ingredienser som hjälper till att balansera huden när man upplever problem så som rodnad, irritation, torra fläckar, fjällning, klåda, eksem eller rosacea.

SeboCalm hudvård för känslig hud och problemhud - väldigt torr hud, fjällning, klåda, eksem och rosacea

Om SeboCalm

SeboCalms produkter innehåller naturliga, aktiva ingredienser och örter. Samtliga är allergivänliga och dermatologiskt testade. Dom innehåller inga animaliska ingredienser, och är fria från mineralolja, parabener, starka dofter och syntetiska färgämnen. Självklart är dom inte heller testade på djur.

Även om SeboCalm egentligen passar alla hudtyper, är de speciellt bra för känslig hud och för personer som lider av hudproblem så som torrhet, fjällning, rodnad, klåda, eksem och rosacea. För ung problemhud finns det en speciell hudvårdserie, SecoCalm young.

För den som har känslig hud syns det tydligast i ansiktet. Huden är tunnare och ömtåligare, vilket gör att det är lättare att hudens naturliga barriärfunktion skadas. Det är då extra viktigt att följa en hudvårdsrutin med produkter som bidrar till att bygga och balansera huden. Här följer några exempel på produkter från SeboCalm som är framtagna just detta ändamål.

SeboCalm Facial Cleansing

SeboCalm Facial Cleansing är en ansiktsrengöring i gelform som är speciellt utvecklad för känslig och irriterad hud. Produkten innehåller miljövänliga ingredienser och är fri från sulfater (SLS-fri). Den är berikad med mineralsalt som mjukgör och bidrar till en bra pH-balans i huden, samt extraktet av kamomillblomma som verkar lugnande. Det här är en riktigt skön ansiktsrengöring som effektivt avlägsnar make up och orenheter. Efteråt känns huden riktigt ren, lugn, mjuk och silkeslen.

SeboCalm Essence serum

Essence Serum från SeboCalm är speciellt utvecklad för känslig hud och rik på bl.a. E- och A-vitamin. Allergivänlig och dermatologiskt testad för att reducerar hudirritation samtidigt som den mjukgör och återfuktar torra hudpartier, ger näring och vårdar känslig hud.

De aktiva ingredienserna i serumet är extrakt av läkeväxter och växtoljor. Havtornsolja som verkar mjukgörande och bidrar till att hudens elasticitet bibehålls. Extrakt av honeysuckleblomma och aloe vera som lugnar irriterad hud och förebygger torrhet. Vetegroddsolja som skyddar huden mot fria radikaler och negativt inverkande yttre faktorer.

Applicera serumet över ansikte, hals och dekolletage morgon/kväll på väl rengjord hud. Serumet absorberas lätt och snabbt utav huden, vänta någon minut och fortsätt med SeboCalm Active Moisturizer.

SeboCalm Active moisturizer

SeboCalm Active Moisturizer är speciellt utvecklad av dermatologer för att ge bästa möjliga vård för känslig och rodnadsbenägen hud. De naturliga ingredienserna reglerar hudens sebumproduktion och förhindrar att porerna expanderar, samtidigt som det lindrar rodnad, irriterad hud, motverkar torra partier och flaggning.

Applicera jämnt över ansikte, hals och dekolletage efter rengöring och serum. Krämen har en konsistens som lätt går in i huden, men som lämnar den mjuk och väl återfuktad. En fantastiskt härlig ansiktskräm.

SeboCalm Over Night Treatment

SeboCalm Over Night Treatment är en koncentrerad salva som hjälper huden att återhämta sig och balanseras under natten. Med en unik blandning av växtextrakt och eteriska oljor jobbar den på djupet med att motverka rodnad, torrhet och irritation.

Salvan är rik på naturliga oljor så som sheasmör och jojobaolja samt växtextrakt som bidrar till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär och förbättra hudens allmänna tillstånd. Tapioka och zink reglerar hyns fuktbalans och lugnar hudirritation. Tea Tree Oil och Siberian Pine Nut Oil fungerar lugnande och ger en omedelbar lindring till irriterad hud. Applicera en liten mängd salva på det drabbade området och massera in försiktigt. Fortsätt i 3-4 dagar med korta pauser tills du uppnått önskat resultat.

Återförsäljare av SeboCalms produkter hittar du här

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments… read them below or add one }

1 Maria juli 12, 2017 kl. 09:54

Tack för tipset! Min hud är verkligen känslig. Den blir lätt rödflammig och har från och till dermatit runt munnen.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 12, 2017 kl. 11:03

Då kan Sebocalm absolut vara produkterna för dig.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: