3 effektiva sätt att bli av med fruktflugor (bananflugor)

by Mikaela Bjerring on 14 juli, 2014 · 6 comments

in Aromaterapi - Eteriska oljor, Blogg, Huskurer - Husmorstips, Husmorstips – Hushåll

Har ditt kök plötsligt invaderats av små ovälkomna gäster som cirkulerar runt allt ätbart som du sätter fram i köket? Känner du att de små flugorna fördubblas mitt framför ögonen på dig? Dessa små fruktflugor även kallade bananflugor kan vara väldigt ettriga och envisa, men de går att bli av med! Här följer några effektiva tips.

Bli av med frukflugor, bananflugor

Dofterna fruktflugorna och andra kryp avskyr

Förra veckan skrev jag ett inlägg om hur man kan förhindra att bli ett offer för fästingar genom citrongräsolja, och lika effektiv är denna eterisk olja för att bli av med bananflugor. Blanda 10 droppar citrongräsolja tillsammans med 2 dl varmt vatten och spreja rummet. Detta hjälper dig inte bara att med att bli av med bananflugor, utan även spindlar, myror och andra insekter. Eterisk lavendelolja är en annan doft som fruktflugor och andra kryp känner stark motbjudande till, och kan användas som alternativ eller i kombination med citrongräsolja.

Torka av med Tea tree olja

Skölj av disktrasan och droppa sedan tre droppar eterisk tea tree-olja på den. Torka av kakel, diskbänk och övriga ytor i köket och vips så försvinner flugorna! Tee-trea olja är antibakteriell och ett naturligt desinfektionsmedel och verkar även effektivt mot svamp, mögel och allmän förruttnelse.

Här hittar du: citrongräsolja , lavendelolja och tea tree-olja

Läs mer:

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Stefanie juli 15, 2014 kl. 19:46

Åhh, tack för tipset! 🙂

Svara

2 Margit juli 15, 2014 kl. 19:47

Det här ska jag prova! 🙂 De driver mig galen varje sommar.

Svara

3 Tina Nordberg juli 15, 2014 kl. 19:48

Detta gillar jag! Delar vidare då jag vet många som behöver rådet 🙂

Svara

4 Sabina V juli 16, 2014 kl. 10:34

Superbra tips! Vill gärna bli av med alla små kryp som invaderat mitt hem 🙂

Svara

5 Gunnel Sand juli 16, 2014 kl. 10:38

Detta låter ju bra, jag har blivit offer för både myror och bananflugor och när jag googla kom jag hit 🙂 detta ska inhandlas idag och sättas i bruk direkt!

Svara

6 Anna J juli 23, 2014 kl. 09:57

Oh, vilket bra tips! de har börjat komma nu, men bort ska de 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: