7 otippade användningsområden av epsomsalt

by Mikaela Bjerring on 17 mars, 2016 · 3 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Hushållsprodukter, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Förutom att använda epsomsalt för avslappnade bad och för att fylla på kroppen med magnesium så finns det en del otippade användningsområden av epsomsalt. Här följer några exempel.

epsomsalt använda

Volymgivande hårinpackning

Som en volymgivande hårinpackning. Ta lika delar balsam för volym och epsomsalt och värm upp något i ett vattenbad så att epsomsaltet smälter. Massera in i håret och låt sitta i ca 20 minuter innan du sköljer av håret. Håret får definitivt mer volym och glans.

Gör eget hårspray

Gör ditt eget hårspray med epsomsalt som ger volym, textur och stadga. För recept, läsa vidare här.

Som näring till växter

Har du ett grönsaksland eller odlar du kanske kryddor eller grönsaker hemma så kan du blanda epsomsalt i jorden så växer dom bättre.

Kroppsskrubb

Gör din egen kroppsskrubb med epsomsalt. Blanda lika delar kokosolja och epsomsalt och massera över kroppen med cirkelrörelser. Kan även användas i ansiktet.

Vid insektsbett och solbränna

Epsomsalt kan med fördel användas vid insektsbett och solbränna. Badda det drabbade området med en lösning gjord på epsomsalt och kallt vatten (2 tsk epsomsalt till 2 dl vatten).

Vid stukningar och blåmärken

Att ta ett bad med epsomsalt lindrar inte bara en öm och värkande kropp utan kan även vara väldigt effektivt vid stukningar och blåmärken (använd ca 500 gram epsomsalt för ett helt bad).

För att avlägsna en sticka

För att lättare ta bort en envis sticka så kan du blötlägga det drabbade området i vatten och epsomsalt i ca 10 minuter. Magnesiumsulfatet i epsomsaltet kommer att minska svullnaden och mjuka upp huden så stickan lättare kan avlägsnas.

Återförsäljare av epsomsalt hittar du här

Relaterade inlägg:Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Karina mars 18, 2016 kl. 10:05

Intressanta tips 🙂 Ska prova att ge mina växter lite epsomsalt.

Svara

2 Annika mars 18, 2016 kl. 10:53

Ska komma ihåg dessa tips för i sommar så kommer jag nog behöva i alla fall några av dom. Jag ska lada upp med epsomsalt i husapoteket. 🙂

Svara

3 Siv mars 23, 2016 kl. 20:38

Härliga tips! Jag har ju alltid epsomsalt hemma, det är så härligt att bada i. Ska definitivt prova dessa tips.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: