Energiboosta med en grönkålssmoothie

by Mikaela Bjerring on 18 februari, 2017 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost, Recept, Vegansk kost

En grön smoothie är den perfekta frukosten eller mellanmålet. Ett enkelt och snabbt sätt att få i sig bra näring. Grönkål har ett imponerande näringsvärde och är fullproppad med vitaminer, mineraler, antioxidanter och fiber. En grön drink som definitivt kan boosta din energi.

Grönkålssmoothie

Detta behöver du:

  • 3 dl vegetabilisk mjölk
  • 2,5 dl hackad grönkål
  • En liten stjälk selleri
  • 1/2 avokado
  • Saften av en halv citron
  • 1 bit ingefära

Skär bort dom hårda stammarna på grönkålen. Hacka grönkålen och sellerin i bitar och mixa alla ingredienser till en slät och krämig smoothie.

Grönkål trivs bra i vårt kalla klimat och är en relativt lättodlad grönsak. Den tål kyla och snö upp till 20 minusgrader. Det betyder att grönkål kan odlas hela vinterhalvåret och skördas efterhand. Dom gröna bladen har ett imponerande näringsvärde och är rika på fiber, järn, kalcium, folsyra, E-vitamin, C-vitamin och A-vitamin. Grönkål innehåller även zeaxanthin och lutein som är bra för våra ögon. Grönkål är inte bara nyttigt, utan även riktigt gott. Prova även att tex göra grönkålschips eller grönkålspesto.

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Marja februari 28, 2017 kl. 09:02

Ser gott ut 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: