Kaffe kan få din hud att vakna till liv

by Mikaela Bjerring on 12 november, 2016 · 0 comments

in Blogg, Huskurer - Husmorstips, Naturlig skönhet

Kaffe eller koffein är i dag en uppskattad ingrediens i många hudvårdsprodukter och på Spa kan du slappna av med en välgörande behandling med kaffe som huvudingrediens. Skulle du ha 20 minuter över och lite kaffesump så kan du även passa på att själv ge din hud en vårdande energiinjektion.

Ansiktsmask med kaffe - kaffe i hudvård

Kaffe i hudvård

Det finns många gamla huskurer med kaffe som ett förskönande medel och idag har man tagit till vara på kaffets/koffeinets egenskaper i hudvård. Inte minst finns den ofta som ingrediens i produkter som är till för att strama upp huden och för att reducera rynkor och celluliter. Koffeinet verkar antiinflammatoriskt, lindrar röd och irriterad hud och har en åtstramande effekt. Dessutom verkar kaffe djuprengörande och ökar blodcirkulationen – en riktig energiinjektion för trött, slapp och livlös hud. Med kaffesump och honung kan du enkelt göra din egen ansiktsmask. Manukahonung är den optimala honungen att använda då den har vårdande effekt som annan honung saknar. Känner du inte till manukahonung sedan innan så kan du läsa mer om den här.

Kaffe och honungsmask

Blanda ihop ingredienserna och se till att din hud är väl rengjord. Applicera masken i cirkelrörelser över hela ansiktet, hals och dekolletage för få en exfolierande effekt. Låt sedan masken verka i ca 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten och följ därefter upp med din dagliga hudvårdsrutin. En effektiv och välgörande ansiktsmask som gör din hud mjuk och full av liv.

Relaterade inlägg:

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: