Recept på pesto med vetegräs

by Mikaela Bjerring on 4 september, 2014 · 0 comments

in Blogg, Hälsokost – Kosttillskott, Kost, Livsmedel, Rawfood - Råkost, Recept, Recept - Övrigt, Superfoods, Vegetariskt

Här följer ett recept på en hemmagjord pesto med vetegräs som är rik på näringsämnen så som enzymer, vitaminer, mineraler, klorofyll, aminosyror, och nyttiga fettsyror. Det är en god och smakrik pesto som passar till en stor variation av maträtter.

Pesto med vetegräs

Detta behöver du:

  • 5 dl färska basilikablad
  • 1 msk vetegräspulver ( jag använder märket helhetshälsa )
  • 1 1/4 dl pinjenötter
  • 1 1/4 dl paranötter
  • 2 msk hampafrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/4 dl kallpressad olivolja
  • 1/4 dl Kokosolja (utan kokossmak)
  • 100g parmesanost (frivilligt)
  • 1 tsk havssalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Rosta pinjenötterna och paranötterna lätt. Lägg sedan basilikan, vetegräspulvret, nötterna, vitlöken, olivoljan och kokosoljan i en matberedare och mixa till allt är väl blandat men fortfarande lite chunky. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och krydda med salt och peppar. Peston håller ca en vecka i kylskåpet och kan användas till mycket gott

Här hittar du återförsäljare av vetegräs och andra hälsokost livsmedel

Pesto med vetegräs
 

 



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: