Stärkande bad med eteriska oljor

by Mikaela Bjerring on 13 november, 2016 · 1 comment- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Alternativ medicin, Aromaterapi, Blogg, Eteriska oljor, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Immunsystemet, Kroppsvård, Psykisk hälsa, Sömnen, Stress, Välgörande bad

Att få komma hem och krypa ner i ett varmt bad kan vara precis vad man behöver en kylig dag. Med en kombination utav olika eteriska oljor så kan du dessutom förvandla badet till en riktigt härlig spaupplevelse – ett stärkande, värmande, avslappnade och välgörande bad för både kropp och själ.

Stärkande bad med eteriska oljor

Tappa upp ett varmt bad och tillsätt 4 droppar ingefäraolja 4 droppar lavendelolja, och 2 droppar citronolja. Ett bad som garanterat kommer få dig att känna ökat välbefinnande och hjälpa dig att hämta krafterna.

Egenskaper av eterisk ingefäraolja

Det finns inte många örter som har en så bred och lång historisk bakgrund som medicinalväxt som just ingefära. Inom traditionell läkekonst så som Kinesisk medicin, Ayurveda, och Japansk kampo är ingefära oumbärlig. Inom aromaterapi anses det vara en av de mest renande och läkande av alla örter. Det är den perfekta oljan att använda för att mjuka upp ömma och värkande muskler och leder. Om du känner oro, stress, nästäppa, mensvärk, huvudvärk, träningsvärk, eller vill boosta upp ditt immunsystem så är ingefäraolja helt fantastisk. Några karaktärsdrag av ingefära som man tar tillvara på inom aromaterapi är dess antiinflammatoriska, bakteriedödande, slemlösande och matsmältningsfrämjande egenskaper.

Egenskaper av eterisk lavendelolja

Eterisk lavendelolja är rogivande och kan vara väldigt användbar vid oro, stress och spänningar. En av de mest kända och uppskattade egenskaperna av lavendel inom aromaterapi är dess förmåga att hjälpa vid sömnproblem. Har du svårt att sova om natten, så tycker jag att du ska prova att utnyttja egenskaperna av lavendel. Droppa lite lavendelolja på kudden eller på en näsduk, håll för andningsvägarna och andas in.

Egenskaper av eterisk citronolja

Eterisk citronolja är en uppfriskande och renande olja som inom aromaterapi används för dess stimulerande, koncentrationsfrämjande, humörshöjande och antibakteriella egenskaper. Traditionellt används oljan för att stödja kroppens immunsystem och utrensningssystem. En stärkande olja för både kropp och sinne.

För dig som inte har badkar

För dig som inte har badkar kan jag rekommendera badbaljan för vuxna. Ett portabelt badkar som är bekvämt och tillräckligt stort för en vuxen och finns att köpa i flera färger. Med badbaljan medföljer en avloppsslang som är fäst i badbaljans underkant, vilket gör den lätt att tömma. Du ställer helt enkelt badbaljan i närheten av ett avlopp i badrummet. En fantastisk lösning när man inte har badkar, men ändå vill kunna njuta av renande och avslappnande bad. Badbaljan är nätt och kompakt. Den får även plats i små badrum och är lätt att flytta runt då den bara väger ca 5 kilo. Återförsäljare av badbaljan hittar du här.

Återförsäljare av eteriska oljor hittar du här

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kerstin november 23, 2016 kl. 09:57

Vilket härligt tips! Ska jag absolut prova.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: