Att få komma hem och krypa ner i ett varmt bad kan vara precis vad man behöver en kylig vinterdag. Med en kombination utav olika eteriska oljor så kan du dessutom förvandla badet till en riktig spaupplevelse – stärkande, värmande, avslappnade och välgörande för både kropp och själ.

Stärkande bad med eteriska oljor

Tappa upp ett varmt bad och tillsätt 4 droppar Eterisk ingefäraolja, 4 droppar Eterisk lavendelolja, 2 droppar Eterisk citronolja och 1 droppe Eterisk pepparmyntolja. Det är ett stärkande, värmande och djupt avslappnande bad som garanterat får dig att hämta krafterna och sova gott.

Egenskaper av eterisk ingefäraolja

Det finns inte många örter som har en så bred och lång historisk bakgrund som medicinalväxt som just ingefära. I traditionell läkekonst så som Kinesisk medicin, Ayurveda, och Japansk kampo  är den oumbärlig. Inom aromaterapi anses det vara en av de mest renande och läkande av alla oljor. Det är den perfekta oljan att använda för att mjuka upp ömma och värkande muskler och leder. Om du känner oro, stress, nästäppa, mensvärk, huvudvärk, träningsvärk, eller vill boosta upp ditt immunsystem så är ingefäraolja helt fantastisk. Några karaktärsdrag av ingefära som man tar tillvara på inom aromaterapi är dess antiinflammatoriska, bakteriedödande, slemlösande, matsmältningsfrämjande egenskaper.

Egenskaper av eterisk lavendelolja

Eterisk lavendelolja är rogivande och kan vara väldigt användbar vid oro, stress och spänningar. En av de mest kända och uppskattade egenskaperna av lavendel inom aromaterapi är dess förmåga att hjälpa vid sömnproblem. Har du svårt att sova om natten så prova att utnyttja egenskaperna av lavendel. Droppa lite lavendelolja på kudden eller på en näsduk och håll för andningsvägarna och andas in. Ett tips som är väl värt att prova vid sömnproblem.

Egenskaper av eterisk citronolja

Eterisk citronolja är en uppfriskande och renande olja som inom aromaterapi används för dess stimulerande, koncentrationsfrämjande, humörshöjande och antibakteriella egenskaper. Traditionellt används oljan för att stödja kroppens immunsystem och utrensningssystem. En stärkande olja för både kropp och sinne.

Egenskaper av eterisk pepparmyntolja

Pepparmyntolja är en kraftfull olja som inte ska överdoseras så någon droppe räcker långt. Det är en värmande olja som kan vara väldigt effektiv vid stelhet, muskelvärk och ryggont. Det är även en olja som är värd att prova vid huvudvärk och migrän. Inom traditionell medicin är det en ört som används flitigt vid matsmältningsproblem, förstoppning, magknip och illamående. Pepparmyntolja innehåller stora mängder mentol som står för de kramplösande, antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaperna.

Återförsäljare för samtliga eteriska oljor hittar du här

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kerstin november 23, 2016 kl. 09:57

Vilket härligt tips! Ska jag absolut prova.

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: